Vijesti

Sudeći prema brojkama, Minecraft gazi Fortnite

Jedan je u centru pažnje, drugi obara rekorde u pozadini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fortnite je u centru pažnje zadnjih mjeseci i to već ptice na grani znaju. No sudeći po brojkama, Minecraft je kralj. Dok Fortnite bilježi impresivnih 43,5 milijuna igrača, Minecraft ih broji više nego duplo te brojka iznosi 91 milijun. I broj prodanih primjeraka se povećao sa 144 na 154 milijuna primjeraka što je rast od 10 milijuna u nepunih godinu dana. Broj aktivnih igrača u istom periodu se popeo otprilike 20 – 25 milijuna. Time je Minecraft postao druga najprodavanija igra ikada. Sada treba skinuti prvaka s trona. Tko je to, pitate se? Pa naravno – stari, kultni Tetris!

U prilog tome da Mojang ne kani stati s Minecraft univerzumom ide činjenica da je u izradi spin off naslov Minecraft: Dungeons koji će biti svojevrsni dungeon crawler kojeg je naš kolega Veljko usporedio s Diablom prema načinu mehanike i RPG elementima. Što se tiče samog Minecrafta, sljedeće ažuriranje će se zvati “Village and Pillage” gdje će se unaprijediti seoska naselja, dodati novi NPC-i s kojima će se moći stupiti u interakciju, kao i raidovi mrskih pljačkaša odnosno grabežljivaca od kojig će se seljaci morati braniti. I Minecraft: Dungeons i ažuriranje Village and Pillage dolaze iduće godine.

Znači li to da 2020. godine možemo komotno najaviti kako će minecraft biti prodan u 200 milijuna primjeraka te da će imati više od 100 milijuna aktivnih igrača? Lako moguće.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano