Vijesti

Sve više igara stižu na GOG, Darksiders III i Biomutant će dobiti svoje verzije bez DRM-a

Dobar potez THQ Nordica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako nas većina izdavača zatrpava sa DRM-ovima na PC verzijama AAA igara, dobro je vidjeti da ipak neki izdavači misle i na samo iskustvo igrača bez dodavanja neugodnih provjera igara koje često znaju usporavati performanse igara. CD Projektov GOG servis je itekako sve popularniji kod igrača, a dobro je vidjeti da i veći izdavači nude svoje igre i za ovaj servis.

Deep Silver je već najavio da će Kingdom Come: Deliverance dobiti GOG verziju 27. veljače, a sada mu se pridružio i THQ Nordic koji će na GOG servisu izdati nadolazeće Biomutant i Darksiders III naslove. Ovo znači da će igre biti izuzetno lako za piratizirati budući da je čitava poanta GOG-a da igre nemaju zaštitu. PC igre se ionako brzo “provale”, a na kraju najviše problema imaju igrači koji pošteno kupe svoje igre i zaglave s Denuvom i ostalim zaštitama koje im usporavaju performanse. GOG za igrače znači da će moći kupiti igru digitalno i u potpunosti imati vlasništvo nad proizvodom što znači da mogu igrati bez internet provjere i konekcije te backupirati installer i raditi s igrom što god žele.

Svakako se nadamo da će sve više izdavača slijediti ovaj primjer. The Witcher 3: Wild Hunt je živi dokaz da igrači znaju nagraditi kvalitetu i kupiti igru u milijunima i to bez ikakve DRM zaštite.

{loadposition ia1}

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano