Vijesti

U pripremi četiri nova Mass Effect spin-off romana

Popularni Mass Effect nastavit će tradiciju dodatnih tiskanih sadržaja i uoči izlaska Andromede. Mass Effect: Andromeda izlazi u prvom kavrtalu 2017. godine. kao što je poznato, radnja Andromede neće imati veze s originalnom trilogijom i odlukama koje smo tamo donijeli. No, Andromeda je udaljena čak 2,5 milijuna svjetlosnih godina od Zemlje, što znači da potencijalno imamo i priličan prostor za uzbudljive SF priče.

Prema navodima izdavača Titan Books, četiri romana će poslužiti kao uvod, ali i nastavak događajima u igrama. Radnaj će se fokusirati na bitne likove i odgovorit će na neka pitanja koja si fanovi postavljaju u vezi Andromede.

Prvu knjigu piše N. K. Jemisin, priznati autor SF romana koji je nominiran za Hugo Award i Nebula Award nakon debitiranja romana The Hundred Thousand Kingdoms, koji je na kraju postao dio trilogije Inheritance. Prema navodima i slikama na internetu, knjiga će se zvati Mass Effect: Andromeda Initiation. Prvi roman tako izlazi u kolovozu ove godine.

Ostale knjige zasad nemaju zasad naslov, ali datum izlaska druge bi trebao biti u ožujku, a treće u rujnu 2017. godine.

Naposljetku, na četvrtom romanu radi kreativni direktor Mass Effect: Andromede Mac Walters. Walters je inače čelni autor Mass Effecta 3. Datum izlaska četvrte knjige je ožujak 2018. godine. Za čitanje spremni!

Oznake

Povezano

Back to top button
Close
Close