Vijesti

Uskoro ćete se moći pretplatiti na Game Pass za samo 4.4 eura mjesečno

Početkom rujna prošle godine Xbox je pokrenuo pilot projekt obiteljske Game Pass pretplate u Kolumbiji i Irskoj. Kao kod Spotifya i Netflixa, nitko zapravo ne provjerava žive li nositelj pretplate i ostala četiri člana “obitelji” na istoj adresi, a kako se čini, uskoro to isto nitko neće provjeravati ni u ostatku svijeta.

Naime, nekim korisnicima u SAD-u već se počela prikazivati reklama kojom ih se poziva U Xbox Game Pass Friends & Family pretplatu, međutim, ona još uvijek nije aktivna. Tranziciju na sve ostale podržane zemlje Microsoft bi mogao službeno objaviti i pokrenuti 25. 1. na netom najavljenoj Developers_Direct prezentaciji.

U Irskoj cijena obiteljske pretplate iznosi 22 eura mjesečno, što bi podijeljeno na petoro bilo nešto više od 4 eura po članu. Što je neprikosnoveni iznos na tržištu. Da stvar bude još bolja, sva petorica dobit će skuplju Game Pass Ultimate pretplatu s PC, Xbox i Cloud igrama te s pretplatom na EA Play. Cijena Ultimatea inače iznosi 15 eura mjesečno po osobi.

Kako stvar funkcionira? Nositelj, nazovimo ga tako – “glava obitelji” kupuje pretplatu na svom Xbox računu, potom poziva još četvoricu, nazovimo ih tako “članova obitelji”. Njegovu Game Pass Ultimate pretplatu nasljeđuju svi koje je pozvao, odnosno svatko igra na vlastitom Xbox računu. Bilo na PC-ju, bilo na konzoli.

Povezano