Vijesti

Uskrsnuli Destiny 2 igra sve više ljudi, a za koji dan dolazi cross save opcija i selidba na Steam

Vjerovali ili ne, Destiny 2 je živ. Ne samo da je živ nego živi drugu mladost. Broj igrača je u porastu i što je najbitnije – većina igrača uživa. Je li razlog ponovnog uspjeha odlazak Bungiea od Activisiona, ili drugačiji smjer oko izdavanja DLC-ova i podrške za igru? Ne znamo. Znamo samo da igrači uživaju u igranju i sve ih je više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ruku Destinyju 2 ide i činjenica da The Division 2 nikako ne može pronaći PvP balans, pa su mnogi igrači prešli na Destiny 2. A nekako nam se čini da će od 21. kolovoza još više igrača igrati Destiny 2.

Naime, tada stiže cross save u igri što znači da ćete moći čitav svoj napredak u igri prebaciti na druge platforme. Dakle, ako vaša ekipa igra možda na PC-u, a vi ste sami na PS4, sad ćete moći sve prebaciti na PC i obrnuto i nastaviti tamo gdje ste stali. Nećete izgubiti ništa.

Kako aktivirati cross save?

Ako imate više računa, onda ćete preko Bungie.net portala izabrati jedan račun koji želite da bude aktivan. Taj aktivni račun onda će biti povezan između svih platformi i vi prebacujete svoj napredak kako god želite.

Platforme su PC, PS4, Xbox One i Stadia (kad službeno izađe) što znači da ćete moći igrati gdje god vi to želite. Nemojte samo brkati pojam cross save s cross platform igranjem jer cross save ne znači da ćete moći igrati s drugim igračima na drugim platforma, već znači prebacivanje vašeg napretka u igri s jedne na drugu platformu.

Ima li cross save manu?

Ima jednu, ali rekli bismo logičnu. Ako mana može biti logična, uopće. Ako primjerice nemate kupljenu Forsaken ekspanziju i kupite je sad na PS4, ista se neće prebaciti na drugu platformu. Dakle, sav taj dodatni i plaćeni sadržaj se ne prebacuje stoga je bitno da si odredite glavnu platformu na kojoj želite igrati i onda na njoj kupujete DLC-ove. Naravno, ako imate love onda možete na svim platformama kupiti DLC-ove, a napredak lika svakako će se prebaciti. No realno, koliko ljudi će to napraviti?

Odlazak na Steam

Destiny 2 seli na Steam, ali ne baš tako brzo. Igra će na Steamu biti dostupna od 21. listopada, no već od 20. kolovoza ćete moći linkati svoj račun sa Steamom i tako se pripremiti za prebacivanje.

Steam će inače postati novi dom za PC verziju, pa ćete svakako htjeti povezati račun(e) s njim.

Kao što znate, velika ekspanzija Shadowkeep koja će privući hrpu novih i starih igrača u igru, stiže 1. listopada. Naš Tze je već najavio godišnji za taj period.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano