Vijesti

Valveova tajnovita nova igra već broji na desetine tisuće igrača

Valve ima novu igru. Podaci o hero pucačini Deadlock procurili su još u svibnju ove godine, ali Valve nikada nije službeno potvrdio postojanje igre. Međutim, vidi se kroz bazu Steama, igra postoji i već neko vrijeme se testira.

Prema procurenim informacijama, Deadlock radi fuziju dva žanra – MOBA-e i hero pucačine. Igra se iz trećeg lica, mape broje po četiri lanea, a u mečevima sudjeluje do 12 igrača u dva tima koji mogu birati između 20-ak različitih heroja.

Zasad nitko ne zna kako pristupiti zatvorenim testovima, ali kako javlja IGN, Valve šalje privatne pozivnice, a svi koji ju prihvate moraju pristati na striktne uvjete tajnosti. Jednom nakon što se “dokažu” igranjem, mogu preporučiti pozive za druge prijatelje na Steamu i to je princip prema kojem se širi igra.

Valve pametno igra ovu igru marketinga, jer broj igrača raste iz dana u dan i sve je više onih koji žele sudjelovati u ovom misterioznom i zasad ekskluzivnom projektu. Tako je Deadlock noćas dosegnuo preko 23 tisuće istovremeno aktivnih igrača. Po svojoj prilici već večeras, a osobito narednog vikenda, stvar će se još omasoviti.

Inače, oni s dobrom vezama u Valveu prenose kako je Deadlock u razvoju još od 2018. godine i radi se o dosad najambicioznijem multiplayer projektu. Valve želi stvoriti kompetitivni naslov koji će dosegnuti razinu Counter-Strikea i Dote.

Igra