Vijesti

Veliki propust Valvea – Procurio izvorni kod za Counter Strike: Global Offensive i Team Fortress 2!

Zadnja 24 sata obilježio je nesvakidašnji događaj, izvorni kod Sourcea, grafičkog pokretača Valveovih igara, procurio je u javnost i pojavio se na torrent stranicama. Prema službenom Twitteru Counter Strikea, riječ je o specifičnoj verziji pokretača, točnije, verziji iz 2017. koja je navodno već procurila 2018. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Službeno je rečeno da igrači nemaju razloga za brigu, no nije teško razumjeti one koji će narednih dana izbjegavati pokretanje jedne od tih dviju igara. S obzirom na službeno priopćenje CS:HO ekipe, teško je vjerovati da će se dogoditi velike, nekontrolirane promjene u igri, no idući će dani otkriti je li došlo do porasta broja igrača koji varaju ili iskorištavaju rupe u kodu kako bi dobili prednost. Službene su smjernice da se igra radi najviše razine sigurnosti igra na službenim serverima.

Valja napomenuti kako Source pokretač nema veze sa samim Steam servisom, stoga ne postoji razloga za zabrinutost oko sigurnosti Steam korisničkog računa. Ukoliko želite pomoći istraživanju sigurnosnih grešaka u Valveovim proizvodima, propuste možete prijaviti na ovoj poveznici.

I jedna i druga igra su jedne od najigranijih igara na Steamu, a kako stvari stoje, ovo vjerojatno neće imati veliki utjecaj na njihovu popularnost. Nedavno su se pojavile glasine da će se CS:GO prebaciti na Source 2 pokretač, no to je za sada još uvijek na razini glasine, no ovakav događaj bi svakako mogao motivirati brži prelazak na novi pokretač.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano