Vijesti

Vrijednost CD Projekta premašila je 8 milijardi dolara i sasvim se približio Ubisoftu

Izdavač i developer The Witcher igara te vlasnik GOG platforme prekjučer je na burzi dostigao vrijednost od preko 8 milijardi i 300 milijuna dolara, što ga svrštava u sam vrh Europske gaming industrije, odmah iza Ubisofta čija ukupna vrijednost dionica iznosi nekih 9 milijardi dolara u trenutku pisanja ovog teksta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijednosti dionica na burzama mijenjaju se iz minute u minutu, pa je ukupna vrijednost CD Projekt Reda danas ujutro negdje nešto ispod 80 milijardi, što bi se trebalo “vratiti” do kraja dana, ali kako bilo činjenica je kako je Poljska kompanija doživjela nevjerojatan rast posljednjih godina.

Rast u posljednjih 6 mjeseci.

Za usporedbu, Europski i svjetski gigant Ubisoft u posljednjih 5 godina izbacio je 40-ak igara, a CD Projekt samo 2 + Gwent igru. A nevjerojatan rast se događa unatoč odgodi Cyberpunka 2077. Što će tek biti na dan izlaska igre teško je i zamisliti, ali CDPR danas je gigant.

Ipak, izvan Europe brojke su znatno veće, pa primjerice Take-Two danas vrijedi 13 milijardi, Electronic Arts preko 31 milijardu, Nintendo 47 milijardi, a Activision skoro 50 milijardi dolara. Sony i Microsoft su daleko iznad svih, ali to su kompanije koje su dezinficiranje i ne ovise samo o igrama.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano