Vijesti

Wukong zaslužio i desetke u prvim recenzijama. Odlična igra čije igranje biste trebali odgoditi

Skinut je embargo na recenzije za Black Myth: Wukong, a prve ocjene su stigle, a ima tu i desetki i to od većih medija.

Kada se njegov prvi prikaz pojavio uoči izlaska PS5, rasle su nam zazubice jer se u to vrijeme Wukong prezentirao kao jedan od prvih next gen naslova. Nepoznati kineski studij i “predobro da bi bilo istinito” kadrovi palili su bullshit detektore, ali priča je poprimila ozbiljne konotacije, a Wukong se u konačnici pokazao dobrom igrom.

Odlična akcijska igra i vrlo dobra igra

U trenutku pisanja ovog teksta, poslije više od 50 recenzija ovaj akcijski RPG drži prosječnu ocjenu od 82 na Metacriticu, što je blizu točke koja razdvaja vrlo dobre i vrhunske naslove. Pregledom recenzija možemo ustanoviti kako se radi o zaista jednom i više nego dobrom iskustvu kojem tek neki elementi nedostaju za nešto više.

Ti neki elementi većinom se svode na tehnički dio. Recenzenti su na uvid dobili samo PC kopije igre gdje čak i na najjačim konfiguracijama ponekad ima problema sa izvođenjem, pa bismo svakako upozorili PS5 igrače da pričekaju launch day kako bismo ustanovili stanje na konzoli. Svakako očekujemo vizualni downgrade neke vrste u odnosu na prikazane materijale, a potom i standardne tehničke probleme svojstvene Unreal Engineu 5.

No ono najbitnije, sa strane igranja, recenzenti se većinom slažu kako se radi o jednoj od najboljih akcijskih igara ove godine. Praktički svi hvale taj shapeshifting element koji protagonistu omogućuju poprimanje oblika prethodno poraženih protivnika, a pritom i njihovih sposobnosti te oružja. Potom prava zabava leži u kombinacijama sa spellovima, gdje dolazi do gotovo neograničenih gameplay kombinacija. Jedan komentar možda najbolje opisuje igranje Wukonga – kao Sekiro, ali s više oružja.

Čekaju se zakrpe

Osim tehničke strane, neki recenzenti zamjeraju manjak istraživanja. Premda ima dionica u kojima možete odlutati, igra se svodi na poteze od checkpointa do chekpointa, a pritom je upitna odluka o kompletnom izostavljanju mape. Brojni nisu uspjeli rezonirati s pričom, koja, slažu se recenzenti, nije loša, ali je komplicirana te možda i previše opsežna – mogla je biti bolje ispričana.

Dakle, s gameplay strane očekuje nas jedan akcijski dragulj, drugačiji od naslova koje ste igrali dosad. Međutim, tehnička strana je upitna i sasvim je izvjesno, neovisno o vašoj platformi izbora, da će biti najmudrije odgoditi igranje dok se tehnička strana ne optimizira u narednim zakrpama.

Black Myth: Wukong izlazi 20. 8. na PS5 i PC, a izvedba za Xbox Series konzole odgođena je zbog tehničkih problema.

Igra

Povezano