Vijesti

Xbox na valu korone i Game Passa obara prodajne rekorde

Znamo da su domaće trgovine gaming opremom fantastično poslovale za vrijeme vrhunca Covid-19 pandemije kada smo bili primorani ostati u kućama i stanovima. Odlično je poslovala i čitava gaming industrija i gotovo svi bilježe rast prodaje. Pa tako i Microsoft.

Kako javlja Windowscentral, Xbox divizija je u zadnjem kvartalu poslovne 2019. godine (do 31. 3. 2020.) obilježila rast prihoda od golemih 64% te iz Redmonda javljaju kako se radi o dosad rekordnom kvartalu za Xbox. Tome je najviše pridonio Game Pass koji za 10 dolara mjesečno nudi još uvijek nenadmašnu vrijednost za taj novac i preko 100 velikih igara dostupnih za igranje. Lukavo je Microsoft pretplatu za sve nove kupce nudio i po nekoliko mjeseci besplatno ili uz ogromni popust.

Bit će zanimljiva istraživanja koja će se truditi pokazati omjer prodaje u vrijeme izolacije, jer koliko vidimo na internetu, barem u SAD-u prednost kod tzv. casual igrača bila je na strani Xboxa upravo zbog Game Passa. Momentum bi se mogao nastaviti i na novoj generaciji konzola te će, uvjereni smo, next gen bitka pred nama biti neizvjesnija nego ikad.

Povezano