Vijesti

Yakuza 3, 4 i 5 bi mogle doći na PS4, ali samo ako bude velika potražnja za njima

U naslovu se krije klasičan odgovor kojeg se često upotrebljava kada izdavači nisu sigurni žele li prionuti poslu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postojao je period u doba PS3 kada godinama nije bilo ni jedne Yakuze. To doba je bilo između 2012. pa do 2015. godine kada su igrači konačno dobili lokaliziranu Yakuzu 5. Razne peticije su bile u optjecaju samo da se SEGI promjeni mišljenje i da lokalizira igru. Srećom, upornost se isplatila i igra je prevedena. Problem je taj što je igra izašla samo kao digitalna verzija te je opet nekako prošla ispod rada “nekim novim klincima”.

Na PS4 je situacija bitno drukčija. U zadnjih godinu i pol smo dobili 3 Yakuze: Zero kao prequel cijelog serijala, Kiwami kao remake prvog dijela i šesticu kao kraj sage. Do kraja 8. mjeseca ćemo dobiti Kiwami 2 kao remake drugog nastavka (Ne računamo Ishin jer se neće prevest jer u tom slučaju bi bilo 5 igara na PS4). Totalno obrnuta situacija gdje Yakuza kao da “iskaču iz paštete”. Problem je što sad imamo veliku rupu u vidu nedostatka 3., 4., i 5. nastavka. Bilo bi idealno kada bi se napravili portovi tih igara na PS4 tako da cijeli kompletni serijal bude na trenutnoj generaciji. Teško da će se novopridošlice serijalu vraćati generaciju unazad i odgirati ih.

Daisuke Sato, producent Yakuza serijala, u razgovoru za PlayStation Access obznanjuje kako postoji mogućnost da se dovedu i ostali Yakuza naslovi na PS4, ali tek kada uvide da je potražnja dovoljno velika.Intervju se može vidjeti ovdje:

https://www.youtube.com/watch?v=ucio8XBvy_I

Možda i prodaja Yakuze 6 bude faktor odluke. Ako se igra proda u količinama za koje će SEGA zaključiti da su poželjne, tada bi također mogli pretpostaviti da bi igrači htjeli još malo serijala. Jedini potencijalni problem je taj što je Yakuza 6 izašla 3 dana prije God Of Wara. Kakvi će rezultati biti, ostaje za vidjeti. Mi se nadamo kako će se portovi dogoditi jer kao što smo rekli prije, tada bi cijeli serijal bio na PS4 i na taj način bi se mogla doživjeti kompletna priča na jednoj konzoli.

Kako pokazati da ste zainteresirani? Odite na ovaj službeni SEGIN link i ispunite anketu čime ćete joj dati do znanja da želite još!

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano