Vijesti

Zajedno s PlayStationom 5 neće izaći novi PlayStation VR

Već ranije smo pisali o tome kako su iz Sonyja potvrdili kako će PlayStation VR raditi s PlayStationom 5. Odlične su to vijesti, jer zahvaljujući visokim performansama koje bi PlayStation 5 trebao gurati, VR igre i VR igranje će značajno profitirati.

Ipak, današnji PlayStation VR ima neke ograničavajuće faktore, poput rezolucije, koja danas na PlayStationu 4 definitivno nije ograničavajuća, ali na PlayStationu 5 će definitivno biti. Međutim, i dalje ćemo s današnjim VR headsetom na PlayStationom 5 moći igrati i do nekoliko puta grafički naprednije igre, u smislu grafičkih detalja i samog izvođenja.

To je potvrdio i Dominic Mallinson, glavni i odgovorni u Sonyjevom odjelu za razvoj, koji je usput naglasio da zato ni ne planiraju napredniju verziju headseta na samom izlasku PlayStationa 5. Još jedan od razloga je da ne žele bombardirati kupce.

“Manje kablova, jednostavnije i bolje u svakom pogledu”

U razgovoru za CNET je potvrdio da ipak rade na novim riješenima, pa su ciljevi za novi VR headset: manje kablova, manje nereda, lakši uređaj i još jednostavnije korištenje. Dakle, unaprijeđeni PlayStation VR možemo očekivati koju godinu nakon izlaska PlayStationa 5.

Da VR definitivno ima budućnost, te da je PlayStation platforma na kojoj bismo trebali uživati u istoj definitivno pokazuje Sonyjev Blood & Truth, genijalna VR igra koju smo danas recenzirali, a koja je ujedno i jedna od najboljih igara izašlih ove godine.

Oznake

Povezano

Back to top button
Close
Close