Zanimljivosti

IKEA zapošljava za svoju trgovinu u Robloxu: Satnica gotovo dvostruko veća od hrvatske

U nastojanju da se što više približi mlađim generacijama, švedska IKEA najavila je otvaranje svoje nove velike trgovine. I to ne u Dugopolju pored Splita, već u Robloxu.

Veliko otvaranje digitalne trgovine u Robloxu zakazano je za 24. 6., stoji na službenim stranicama. Više od nastojanja da igračima proda virtualni namještaj, virtualne mesne okruglice i virtualne hot dogove, ovo iskustvo namijenjeno je više ka budućim potencijalnim zaposlenicima.

Igrači će se moći iz prve ruke uvjeriti kako je to graditi karijeru u IKEA-i kroz mini igre postavljanja robe na police, slaganja namještaja i slično, međutim, prava stvar je nešto drugo. Naime, IKEA zapošljava deset virtualnih zaposlenika koji će u Robloxu raditi za istu satnicu kao i radnici u fizičkim centrima.

Kao i u pravom svijetu, dodaju iz IKEA-e, virtualni zaposlenici će razvijati svoje vještine, pomagati klijentima, bivati promovirani i raspoređivani između odjela. I za to će biti sjajno plaćeni.

Nažalost, IKEA za ovu digitalnu poziciju zapošljava samo građane iz Ujedinjenog Kraljevstva i Irske, a satnica iznosi 13,15 funti, što je otprilike 15,5 eura. Inače, u veljači ove godine Državni zavod za statistiku izbrojao je prosječnu satnicu od 7,8 eura, pa si računajte.

Igra