Vijesti

Zašto je PS5 tako ogromna konzola? Jer Sony želi da PS5 bude maksimalno tih i nečujan

Nije da nam je trebala ikakva službena potvrda o tome zašto je PlayStation 5 konzola toliko velika. Razlog je vrlo jednostavan, a to je efikasno hlađenje konzole. Potvrdio je to jedan od čelnih ljudi u Sonyju zadužen za dizajn sučelja konzole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matt MacLaurin je na svom LinkedIn profilu odgovarao na pitanje fanova, pa je jedno od pitanja bilo “zašto je PlayStation 5 tako ogromna konzola?”

Odgovor je vrlo jednostavan i kratak.

Thermals. This gen is a little supercomputers. While the 7nm process delivers amazing heat performance for power, the power is very extreme.

Iz Sonyja su već ranije nekoliko puta naglašavali da su posebnu pažnju posvetili hlađenju konzole i da se neće dogoditi scenarij s PS4 konzolom koja je zaista jako, jako bučna.

S druge strane, mnogi internet stručnjaci tvrde da ovakav dizajn PlayStationa 5 neće osigurati optimalno hlađenje jer je konzola još uvijek previše zatvorena. Vidjet ćemo sami najbolje jednom kad nam konzola dođe u ruke.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano