Zanimljivosti

Europski PlayStation igrači bolje skupljaju platine od Amerikanaca

Europski PlayStation igrači imaju veću vjerojatnost da će zaraditi platinaste trofeje od kolega iz SAD-a, Sony je otkrio završnog dana CEDEC konferencije za developere u Japanu, prenosi 4gamer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvadak je to iz studije o praćenju navike igrača. Ona ističe azijske igrače, a prvo one iz Japana, kao one koji imaju tendenciju dugo/najduže se zadržavati uz naslove za jednog igrača, te osvajaju znatno više trofeja od kolega iz Europe i SAD-a.

Europljani najproduktivniji, a Japanci više vole teže igre

Ipak, što se tiče samih platina, Europljani ih u prosjeku osvajaju više, na što možda utječe i izražena kultura tzv. trophy huntera. S druge strane, u igrama koje se klasificiraju težima, Japanci osvajaju više platina te rjeđe odustaju od izazova.

Iako ni u jednom dijelu ne otkriva konkretne brojke, grafike u slajdovima predočavaju stabilnu adopciju konzola nove generacije, odnosno konstantno smanjenje broja PS4 igrača i povećanje onih na PS5. Igrači na PS5 igraju više, što možemo pripisati bržim vremenima učitavanja i sveopće ugodnijem iskustvu igranja na novoj generaciji.

Japanci troše najviše

Zanimljivo je i to da Japanci igraju više F2P naslova od igrača iz drugih regija, ali zato i kupuju više fizičkih izdanja, čime se ne mogu pokvariti Amerikanci koji imaju najveći udio kupovine digitalnih igara.

Ono što vjerojatno zabrinjava analitičare je činjenica da PS4 igrači kupuju više digitalnih dodataka u igrama. Ne znato više, ali PS4 igrači su rastrošniji, što gledano prema regijama ponovno predvode Japanci, koji, ponavljamo, kupuju više fizičkih izdanja, a zatim i više digitalnih dodataka (DLC-ovi, season passovi…).

Povezano