Zanimljivosti

Joipaw je igraća konzola za pse koja će osloboditi kognitivni potencijal vašeg ljubimca, ali i upozoriti na rani razvoj nekih bolesti

Duo prijatelja koji sebe opisuju kao “ljubitelje životinja, gamere i znanstvenike” osmislilo je igraću konzolu za pse, piše Axios. Oni su Dersim Advar i Marco Jenn, a konzola ima fantastičan naziv – Joipaw.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ime je kombinacija joysticka i šapice, a konzola je zapravo ekran na dodir putem kojeg životinje mogu upravljati njuškom ili šapom. Ova igraća konzola trebala bi osloboditi kognitivni potencijal vašeg psa, tvrde kreatori, a završna izvedba imat će automatizirani dozator poslastica.

Koristan u ranom otkrivanju bolesti te odgodi demencije

Kreatori su se pri izradi hardvera i igara konzultirali sa znanstvenicom, profesoricom interakcije životinja Clarom Mancini. Ona ističe da videoigre mogu donijeti veliku korist starijim kućnim ljubimcima te četveronošcima koji borave u skloništima. Vjeruje se i da igre mogu pomoći u odgodi pojave demencije pasa. Joipaw će ujedno vlasnike upozoriti ako otkrije bilo kakvo abnormalno ponašanje, što se potom može podijeliti s veterinarom kako bi se omogućila ranija i bolja dijagnoza potencijalne bolesti.

Igre su bazične, poput “udaranja” krtice koja proviri iz rupe, a u pripremi su i igre koje će pružiti izazov i vlasnicima i psima. Rezervacije po cijeni od 6 dolara otvorene su na službenoj stranici, puna cijena bit će otkrivena naknadno, a kako Joipaw izgleda u praksi pogledajte ispod.

Povezano