Zanimljivosti

PewDiePie više nema najviše pretplatnika. Novi najpopularniji Youtuber poklanja milijune

Felix “PewDiePie” Kjellberg više nije Youtuber s najviše pretplatnika. PewDiePie se zasitio, nije ni približno aktivan poput ranije, sada u svojevrsnoj mirovini više uživa u plodovima minulog rada, a novi najpopularniji Youtuber na svijetu nema namjeru stati tako brzo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prestigao ga je Jimmy Donaldson, odnosno tzv. MrBeast. Proslavio se iznimnom darežljivošću i luđačkim projektima. Nova najveća internet persona živi spartanski, a veliku većinu zarade poklanja drugima kroz različite natječaje.

Primjerice, potrošio je 3.5 milijuna dolara na organizaciju vlastitog Squid Gamea, 13 dana držao je 100 ljudi u krugu za nagradu od pola milijuna dolara, poklonio je otok u svojevrsnom Survival natjecanju, a u posljednjem velikom izazovu okupio je najpopularnije Youtubere oko privatnog aviona – tko posljednji makne ruku s njega, njegov je.

Posljednji izazov bit će na njegovom grobu

U sličnom raspoloženju želi i završiti svoj život. Naime, posthumno će okupiti svoje najbliže prijatelje oko vlastitog groba, a onaj koji posljednji makne ruku s nadgrobne ploče naslijedit će čitavu imovinu, najavio je.

Da mu materijalno ne predstavlja ništa previše, MrBeast je pokazao s time što poklanja svoju ekstra rijetku dijamantnu “play button” plaketu, koju Youtube poklanja onima koji premaše 100 milijuna pretplatnika. Dovoljno je samo pretplatiti se na njegov kanal, a pobjednika izvlači za 20 dana.

Povezano