Zanimljivosti

Pogledajte kako GTA 5 izgleda u 16K na RTX 4090

GTA 5 je nabrojao godina. Njih preko devet, već je na putu prema desetoj, ali zahvaljujući ponajviše GTA Onlineu popularnost mu ne jenjava. Kroz sve ove godine rušenja granica popularnosti postao je i svojevrsni benchmark naslov, a nama je za oko zapeo jedan jedinstveni test.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, entuzijast iza Digital Dreams kanala pripremio je test za koji ni sam nije siguran kako ga potpuno doživjeti. Prvo, jako mali broj igrača uopće posjeduje RTX 4090, novu flagship grafičku karticu Nvidije. Drugo, 8K monitori su čista egzotika, a konzumeristički 16K paneli još uvijek ni ne postoje.

Što ga nije spriječilo da pokrene GTA 5 upravo u toj rezoluciji. Budući da igra ne podržava ni DLSS ni FSR, radi se o nativnom izvođenju u 30 FPS-a, a za poboljšanje dojma uključeni su Real Life Graphics i Next Gen Ray Tracing modovi.

Treći problem, barem za nas plebove je taj da ni Youtube ne podržava rezoluciju veću od 4K. Stoga video prikaz od ispod gledamo downsampleanog 16 puta na 4K. Iako GTA 5 u 16K izgleda impresivno, neke sitnice se u ovim detaljima ne mogu zamaskirati. Poput sjena i efekata niske teksture, relativno lošeg iscrtavanja u daljinu… Istovremeno, vjerojatno smo desetljećima udaljeni od nativnog ili bilo kakvog igranja u 16K rezoluciji.

Igra

Povezano