Zanimljivosti

Popularni Youtuber se pratvarao da je insajder. Slučajno se izdao i sad je gotov

Gaming industrija u posljednje vrijeme pretvorila se u show tzv. “insajdera”, dijelimo ih na pouzdane i na one manje pouzdane, a jednog od posljednjih koji se probio svrstat ćemo u vlastitu kategoriju – glupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leaker The Real Insider među prvima je javljao o Ubisoftovim naslovima, a u posljednje vrijeme o novim Assassin’s Creedovima. Zvučao je pouzdano i informirano, zato što je to i bio. Često je na svom Twitter profilu spominjao Youtube kanal Dan Allen Gaming od 189 tisuća pratitelja.

Ispostavilo se kako je The Real Insider zapravo Allenov anonimni profil gdje je leakao informacije dobivene od izdavača vezan s NDA ugovorom. Izdao je sam sebe tako što je jednom pratitelju na Twitteru slučajno odgovorio ulogiran na drugi profil.

Sve je priznao, žao mu je

Brzo je svoj odgovor obrisao, ali šteta je već počinjena. Trag je ostao, a prije nego što obriše Twitter profil sve će javno priznati.

“Ispričavam se svima. Sramim se i razočaran sam u sebe. Uzet ću neko vrijeme kako bih razmislio o svojim lošim odlukama, a koje se više neće dogoditi. Svima koji su me podržavali kroz sve ove godine, iskreno mi je žao što sam vas razočarao.”, priznao je, obrisao Twitter profil, ali zato Youtube kanal još uvijek nije.

Često mediji (pa i FFA) te influenceri od izdavača dobiju raniji pristup novim informacijama i trailerima, kako bismo bili spremni s izvještajima jednom kada se one i službeno objave. NDA ugovori su najčešće toliko strogi da ih se ne isplati kršiti, financijske reperkusije su goleme, pa se tako i Dan Allen vjerojatno može pozdraviti sa svime što je stekao dosad i s onime što će steći.

Povezano