Zanimljivosti

Rockstar nije želio GTA film s Eminemom

U posljednje vrijeme svjedočimo bojnim filmskim i TV adaptacijama najpopularnijih igara današnjice. Najpopularnija još uvijek odolijeva, ali malo je poznato da se jednom ozbiljno razmatrala takva ideja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je otkrio veteran gaming industrije i producent Kirk Weing u BBC-evom podcastu Bugzy Malone’s Grandest Game, ponudio je Samu Houseru, tvorcu GTA serijala 5 milijuna dolara za filmska prava. To je bilo negdje 2001. nakon izlaska GTA 3. Samu se isprve svidjela ideja te su u hotelskoj sobi dugo raspravljali o projektu.

Plan je bio angažirati Eminema za glavnu ulogu te Tonyja Scotta (Top Gun) za režisera, ali su braća Sam i Dan Houser naposlijetku prekrižili ideju. “Povukli su se iz bilo kakvog razgovora o snimanju filma kada su shvatili da je GTA franšiza veća od bilo kojeg filma u to vrijeme”, pojasnio je Erwing u razgovoru.

ffa anketa

Biste li kupili kino kartu za GTA film?

  • Da 58%
  • Ne 42%
Hvala ti 🎉

Danas, kada je GTA daleko najveći gaming brend na svijetu te desetine milijuna igrača diljem svijeta iščekuju bilo kakvu najavu izlaska šestice, pitamo se koji bi iznos zadovoljio Take-Two i Rockstar za filmska prava. Prije 20 godina pet milijuna dolara bilo je dovoljno barem za razgovarati u hotelskoj sobi… A danas?

Igra

Povezano