Zanimljivosti

Solo developeru ukrali igru i prodavali je kao svoju na Steamu

Indie developer Tyson Butler-Boschma požalio se na Twitteru kako je njegova igra, odnosno točnije – besplatan demo ukraden i prodaje se na Steamu za 11 dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fiktivni Hero Game Studios ukrao je njegov demo s Itch.io te ga izdao kao vlastitu igru na Steamu. Radi se zapravo o Matrix demou iz Unreal Enginea 5 u kojem je glavni lik zamijenjen Supermanom. Dogodilo se to prije 2 tjedna, nakon čega je HGS tražio te čak dobio autorska prava na Youtubeu za trailer i gameplay prikaze originalnog developera.

Jučer je, konačno, Valve obrisao igru sa Steama. Međutim, Hero Game Studio javio se tvrdeći kako je Butler-Boschma zapravo ukrao njihovu igru kada je navodno napustio njihov tim, što je ovaj opovrgnuo. Kaže da nema pojma tko su ti ljudi.

“Izravno me napadaju i maltretiraju, ne osjećam se sigurno ni dati svoje osobne podatke za protutužbu”, Tyson je ogorčen što Youtube još uvijek nije popravio svoj propust. Naime, kako bi dokazao svoje vlasništvo igre/demoa, platformi treba otkriti svoje osobne podatke, a koje u tom slučaju vidi i druga strana, odnosno scammeri koji dokazano ne prežu od ičega.

I dok ovaj apsurd traje više nego što bi trebao, besplatni Superman demo možete preuzeti i igrati na Itch.io.

Povezano