Zanimljivosti

Youtube ima ozbiljan problem, jedan zaposlenik ukrao je KSI-u 10 tisuća dolara

Da Youtube ima ozbiljan problem već odavno su shvatili svi veći izdavači i promotori videoigara. Kako bi bili spremni za objavu u skladu s marketinškim strategijama, oni ponekad učitaju video na Youtube danima ili tjednima uoči planiranog dana objave. Međutim, sa strane Youtubea uvijek postoji osoba koja ima pristup. U skladu sa smjernicama vlastitog posla, taj netko bi tek trebao provjeriti kompatibilnost s reklamama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, neki od zaposlenika Youtubea ne rade savjesno svoj posao, stoga kada nešto prijevremeno procuri u javnost sumnja se upravo na njih. Ostaje dojam da Google radi veliki propust u poslovanju, a još jedan dokaz toj tezi je najnoviji skandal s popularnim KSI-em.

Ukrali su kodove iz videa

KSI je započeo kao Youtuber, a danas je zabavna zvijezda, glazbenik visoke produkcije, boksač, vlasnik uspješne kompanije za energetska pića… Pritom ne zapostavlja Youtube, na kojem u svojim videima ponekad nagrađuje fanove s tisućama dolara.

Posljednji video podignuo je na Youtube te objavu zakazao za protekli vikend. U videu je podijelio gift kodove za Amazon trgovinu vrijednosti 10 tisuća dolara, međutim, kodovi su misteriozno iskorišteni prije same objave videa. Pristup kanalu imali su samo on i dugogodišnji mu urednik Mo.

Nema drugog objašnjenja, iskoristio ih je netko od djelatnika Youtubea i tako si nezakonito priskrbio veliku novčanu vrijednost. “Kodovi su iskorišteni dok je netko ‘manualno’ provjeravao video na Youtbeu”, dodaje urednik Mou. Iz Youtubea još uvijek izbjegavaju komentirati ovaj incident, a povjerenje između platforme te velikih kreatora i izdavača nastavlja se narušavati.

Podrži FFA i riješi se reklama

Iza FFA stoji mala, ali strastvena grupa gamera. Kako bismo bili što aktualniji i održavali najaktivniji gaming forum na ovim prostorima, ulažemo vlastito slobodno vrijeme i novac. Ako smatrate da to zaslužujemo i ako ste u mogućnosti, možete nas podržati novčanim prilogom. Sa svakom kunom bit ćemo još bolji, a zauzvrat nudimo pogodnosti poput uklanjanja reklama s portala i unikatnih bedževa pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS