Diskusije

[ANKETA] Planirate li kupiti Returnal i Ratchet & Clank: Rift Apart po cijenama od 80 eura?

Sony će ove godine u realnom okruženju, dakle bez ružičastih naočala koje nam je na glavu stavio izlazak nove omiljene konzole, po prvi put testirati raspoloženje igrača u kontekstu povećane cijene vlastitih igara. Standardna cijena Sonyjevih PlayStation 5 ekskluziva povećana je sa 70 na 80 eura. Kada pretvorimo to u kune, novi standard na PlayStation Storeu iznosi čak 600 kuna za jednu PS5 ekskluzivu. Radi se o preporučenoj prodajnoj cijeni, što znači da će manji trgovci vjerojatno rezati od svoje marže i igre prodavati nešto jeftinije, ali i dalje po većim cijenama nego ranije.

O razlozima povećanja cijena možemo diskutirati. Jasno je da je trošak razvoja igara poprilično narastao u odnosu na razdoblje prije 10-ak godina. Jasno je i kako od Sonyja, poučeni iskustvom iz prethodnih godina, možemo očekivati visoku razinu produkcije i ispolirani proizvod razine kakvu drugi izdavači ne mogu garantirati.

I kada uzmete sve to u obzir, smatrate li da su Returnal i Ratchet & Clank: Rift Apart naslovi dostojni cijene od 600 kuna? Svakako se radi o igrama koje bi svaki PS5 igrač u jednom trenutku trebao odigrati. Razmatrate li njihovu kupnju odmah po izlasku, ili ćete čekati sniženje?

ffa anketa

Hoćete li kupiti Returnal odmah po izlasku po cijeni od 80 eura?

  • Čekat ću sniženje 54%
  • Returnal me ne zanima 38%
  • Da 8%
Hvala ti 🎉

ffa anketa

Hoćete li kupiti Ratchet & Clank: Rift Apart odmah po izlasku po cijeni od 80 eura?

  • Čekat ću sniženje 66%
  • Ratchet me ne zanima 22%
  • Da 11%
Hvala ti 🎉
Igra