Diskusije

[ANKETA] Planirate li kupiti Returnal i Ratchet & Clank: Rift Apart po cijenama od 80 eura?

Sony će ove godine u realnom okruženju, dakle bez ružičastih naočala koje nam je na glavu stavio izlazak nove omiljene konzole, po prvi put testirati raspoloženje igrača u kontekstu povećane cijene vlastitih igara. Standardna cijena Sonyjevih PlayStation 5 ekskluziva povećana je sa 70 na 80 eura. Kada pretvorimo to u kune, novi standard na PlayStation Storeu iznosi čak 600 kuna za jednu PS5 ekskluzivu. Radi se o preporučenoj prodajnoj cijeni, što znači da će manji trgovci vjerojatno rezati od svoje marže i igre prodavati nešto jeftinije, ali i dalje po većim cijenama nego ranije.

O razlozima povećanja cijena možemo diskutirati. Jasno je da je trošak razvoja igara poprilično narastao u odnosu na razdoblje prije 10-ak godina. Jasno je i kako od Sonyja, poučeni iskustvom iz prethodnih godina, možemo očekivati visoku razinu produkcije i ispolirani proizvod razine kakvu drugi izdavači ne mogu garantirati.

I kada uzmete sve to u obzir, smatrate li da su Returnal i Ratchet & Clank: Rift Apart naslovi dostojni cijene od 600 kuna? Svakako se radi o igrama koje bi svaki PS5 igrač u jednom trenutku trebao odigrati. Razmatrate li njihovu kupnju odmah po izlasku, ili ćete čekati sniženje?

Hoćete li kupiti Returnal odmah po izlasku po cijeni od 80 eura?

Hoćete li kupiti Ratchet & Clank: Rift Apart odmah po izlasku po cijeni od 80 eura?

Oznake

Povezano

Back to top button
Close
Close