FFA Focus

6 savjeta za Rainbow Six Siege početnike

Rainbow Six Siege je od danas besplatan za igrače na svim platformama sve do 4. 9. Radi se vjerojatno o najboljem taktičkom FPS-u današnjice koji nije bez razloga ujedno i jedna od najpopularnijih igara ove generacije. R6 Siege je jedna od onih igara kojoj popularnost s godinama ne jenjava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usprkos globalnoj popularnosti, Siege nije lagana igra, pa ako uletite “unutra” bez pripreme izvjesno je da će se pojaviti loši rezultati, a s njima će doći i frustracije. Ne dopustite da se to dogodi.

Pitali smo zato forumaša Torlu, iskusnog igrača, da s nama podijeli nekoliko savjeta kako što lagodnije naučiti igrati Rainbow Six Siege i postati kompetitivan. Srećom, R6 Siege ima ranking sistem pa će vas spajati s igračima sličnog iskustva, što je svakako korisno na samom početku.

1. Naučiti layout mapa

U početku je najvažnije zapamtiti raspored mapa. Za početak stoga odaberite playlistu s manje mapa, a kako biste lakše proučili određenu mapu svakako preporučam Terrorist Hunt mode.

Također, na početku svake runde kad ste u napadu i s dronom tražite protivnike, taoce ili bombu, pokušajte popamtiti nazive prostorija koji se ispisuju u HUD-u pored kompasa. U kasnijim stadijima igre s iskusnijim igračima i na većoj razini komunikacije će to biti od iznimne koristi.

2. Naučiti operatere i njihove gadgete

Siege je prije svega taktički FPS. Svaki operater ima svoju ulogu. Uloga određuje koji gadget operater ima na raspolaganju. Bitno je naučiti koristiti gadgete i njihovu svrhu. Prerana smrt unutar runde pojedinog operatera često znači gubitak iste, jer možda je baš njegov gadget ključan kako biste došli do cilja.

Kad naučite prepoznati protivničke operatere, znati ćete koje gadgete imaju, što i kakve zamke možete očekivati, pa se lakše prilagoditi rundi.

Terrorist Hunt nije primarni mode, ali je iznimno koristan kako biste naučili mape i masterirali oružja.

3. Vježbati ciljanje

U Siegeu nema auto-aima niti bilo kakvog drugog oblika pomoći kod ciljanja, a oružja ima puno i svako ima svoj obrazac ponašanja. Tako je čak i na konzolama. Ovdje također savjetujemo praksiranje u Terrorist Hunt modeu (izabrati Lone Wolf opciju kako biste igrali solo) i praksirajte se na valovima AI protivnika.

Ciljajte u visini glave. U Siegeu postoji pravilo: “one headshot = kill”.

4. Koristiti dron

U ovoj igri informacija je sve. Napadači imaju po dva drona u svakoj rundi. Jedan se koristi na početku, u pripremi, a drugi se može koristiti tokom igranja.

Ovaj prvi koji koristite u pripremi pokušajte postaviti na neku skrovitu poziciju, a s koje ćete imati pogled na objective. Tokom runde uvijek možete pogledati sliku s kamere i potencijalno saznati gdje su neprijatelji.

Dakle, naučite koristiti dron, što u pripremnoj fazi, što tijekom igranja.

5. Komunicirajte i osluškujte

U Siegeu je zvuk iznimno bitan, pa je posjedovanje dobrog headseta definitivno veliki plus. Ako nemate neki od kvalitetnijih headsetova, čak su i obične slušalice od mobitela bolja alternativa od klasičnog zvuka iz TV-a i moći čete donekle odrediti iz kojeg smjera stižu protivnici.

Koliko je važan zvuk, toliko je važna i komunikacija sa suigračima. Što prije nađete stalnu ekipu koja će igrati s vama, to će vam igra biti zabavnija, a vi uspješniji. Što je komunikacija bolja to ćete i vi biti bolji. I zapamtite, komunikacija je sve.

Runda u kojoj ne koristite dron najčešće je izgubljena runda. Važno je odrediti pozicije protivnika, mete i komunicirati ih sa svojim suigračima.

6. Smirenost i učenje iz vlastitih grešaka

Za početnike ovo je možda i najvažniji savjet. Zašto? Rainbow Six Siege je kompetitivna igra od samog početka, ima puno toga za učiti, često ćete umirati… Jako je bitno da ne krenete igrati s visokim očekivanjima, nećete postati dobar igrač preko noći.

Krivulja učenja u ovoj igri je blaga i duga. Treba puno toga pohvatati, naučiti oružja, zapamtiti mape, biti strpljiv… ali nemojte odustati. Jer jednom kad sve sjedne na svojem mjesto ova igra će vam pružiti emocije, adrenalin i osjećaj uspjeha kao nijedna druga igra na tržištu.

Također, na početku dok vas igra spaja s neiskusnim igračima, a nakon malo vježbanja, može se dogoditi da uslijed dobrih rezultata steknete previše samopouzdanja. Budite strpljivi, nemojte srljati, nastavite učiti, jer čim vas igra prebaci na idući rank iskusnijih igrača brzo bi vas moglo spustiti na zemlju.

Najvažnije: Uživajte

Rainbow Six Siege je igra koja vas može dovesti od ludila do ekstaze emocija u samo jednoj rundi. Radi se o igri koja definitivno nije za svakoga, ali bi joj svatko trebao barem pružiti šansu.

Jednom kad i ako vas obuzme, kad osjetite oanj osjećaj pobjede u posljednjim sekundama, kad uspijete preokrenuti rundu u situacijama kad se nalazite sami protiv jedan, dva ili tri protivnička igrača… imati ćete igru koju ćete igrati godinama.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano