FFA Focus

Bili smo na Wanderconu, uživali u svjetskoj produkciji, upoznali Marka KOFSA te gledali kako e-sportaši kući nose tisuće eura

Osijek se prošlog vikenda pretvorio u odredište e-sport gamera, influencera, ljubitelja industrije videoigara, te malenih i velikih fanova koji su pohrlili u dvoranu Gradski vrt ne bi li uživo vidjeli svoje najdraže content creatore. Razlog je bio Wandercon – prvi event takvog karaktera nakon dugo vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pompozne najave koje su obećavale neviđeni događaj na ovim prostorima podigle su obrve mnogima i ovile čitav event velikom dozom skepticizma. Ogroman broj internet persona, profesionalnih igrača CS:GO-a i službeni izlazak igre Joe Wander and the Enigmatic Adventures domaćeg studija Frozen Pixel činio se kao recept za organizacijsku noćnu moru. Usprkos svemu, organizator Reroot je uspio održati event zavidne produkcijske kvalitete kojeg će većina pamtiti po dobrome.

Samim letimičnim pogledom na tribine i parter dvorane mogla se zaključiti ciljana publika Wandercona. Mlađi fanovi s roditeljima zadovoljno su i nasmiješeno trčkarali pokušavajući naći svoje omiljene YouTubere koje su još prije nekoliko sati gledali preko malih ekrana iz udobnosti svoga doma. Vjerujem kako će se mali sretnici još tjednima hvaliti prijateljima iz škole svojim slikama s Mudjom, Barbi Afrikom, BloodMasterom i ostalima.

Ekipa na okupu.

KOFScon i zadovoljni obožavatelji

Najtraženija osoba čitavog događaja je zasigurno bio Marko KOFS. Zagrebački kreator sadržaja i možda najveći hrvatski YouTuber (KingsOfFailsShow) spremno je pozirao sa svojim obožavateljima puna dva dana i osvojio simpatije mnogih svojom jednostavnošću i pristupačnošću. U razgovoru nam je otkrio kako se doza skepse skrivala i kod njega:

„Wandercon je definitivno ispunio moja očekivanja, iako sam bio pomalo skeptičan oko svega. Ipak je riječ o dvorani, a govorilo se o velikom broju različitih pozornica i organizacijski mi je to djelovalo nemoguće. Na kraju je ekipa Reroota dokazala da je sve moguće.“

Ovaj događaj nije prvi takav s većim brojem influensera i YouTubera, no Marko kaže da je prvi nakon dugo vremena: „Redovito smo se okupljali na sličnim eventima, sve dok se nije dogodila pandemija. Zaista obožavam gejming evente, susrete s drugim kreatorima sadržaja i fanovima. Gledam na sve to kao jednu veliku zajednicu i volio bih da ovakvih stvari bude što više. Najbitnija je zabava i zezancija kroz koju možda dođe i do nekih suradnji s drugim ljudima. Ukoliko se Wandercon ponovi i dogodine, volio bih opet prisustvovati. Što veće, tim bolje.“

Iako su nam organizatori omogućili pristup VIP prostoru gdje su se družila sva poznata imena, KOFS-a i BloodMastera sam upoznao pomalo nespretno u vožnji do dvorane. S obzirom da sam u godinama kada mi je vrhunac YouTubea gledanje niskokvalitetnih dokumentaraca o irelevantnim stvarima ili klipova failova životinja, nisam bio upoznat s dugogodišnjim radom YouTube dvojca. Bez obzira na moj odviše nonšalantni pristup, dečki su bili uistinu ugodno i zabavno društvo, zavidnog znanja o igraćoj industriji i svakako ću ispraviti grešku te popratiti njihov budući rad.

I dalje ne znam tko je Barbi Afrika.

Popriličan broj mlađih generacija u KOFS majicama koji su zaokupili tribine dvorane zasigurno su napustili Gradski vrt nasmiješenih lica, jer je Marko nastavio druženje s njima do kasnih večernjih sati. Osim mališana, sretni su bili i svi oni koji su došli isprobati igru oko koje se vrtio čitav event – Joe Wander. No, više o njoj ćemo u zasebnom tekstu.

Pripreme za službeno izbacivanje igre.

Došao pogledati event, otišao doma s 2.500€

Osim raznih profesionalnih turnira, održavala su se natjecanja za posjetitelje gdje su se mogle osvojiti vrijedne nagrade. Najzanimljiviji je svakako bio speedrun tek izašlog Joe Wandera u kojem su se posjetitelji nadigravali tko će doći najdalje u određenom vremenskom roku i pobrati dio vrijednog kolača. Kolač težak 4000€ na kraju je podijeljen na nekoliko dijelova, a najspretniji je otišao doma s 2.500€. Uz novčane nagrade dijelile su se PlayStation 5 konzole, razne PC komponente i potrepštine humanitarnim udrugama.

Na koncu svega rekao bih da je prvi Wandercon ispunio očekivanja. Vjerujem kako je ciljana publika mlađih uzrasta otišla kući zadovoljna, igra koja je bila okosnica čitavog eventa predstavljena je na impresivan način i za svakoga se moglo pronaći ponešto. Nadam se njegovom novom izdanju dogodine i nadogradnji na čvrsto postavljenim temeljima.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano