FFA Focus

Homofobi spuštaju ocjenu The Last of Us TV seriji. Nisu u pravu

Kada smo u ponedjeljak ujutro pisali o trećoj epizodi The Last of Us TV serije, na IMDB-u je imala prosjek ocjena 9.4. Prirodni tijek kretanja ocjena kod The Last of Usa, ali i drugih popularnih serija, je da se ona u narednim danima snizi za par desetina boda, međutim, trenutno se događa masovna umjetna manipulacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocjena gledatelja dva dana poslije snižena je na aritmetičkih 7. Više od 25% korisnika trećoj epizodi The Last of Usa udijelilo je najnižu moguću ocjenu. To se obično događa iz rasističkih, seksističkih ili homofobnih pobuda.

Ovaj put u pitanju je navodna LGBT propaganda, budući da centralnu radnju 76 minuta duge epizode nose Bill i Frank sa svojom ljubavnom pričom. Ako povučemo paralelu s igrom, ona tek suptilno daje do znanja da je Bill gay te da Frank postoji, iako ga nikad nismo upoznali. TV serija pridaje znatno veću pažnju njihovom odnosu.

Kao potpisnik ovih redova često sam kroz svoje tekstove i komentare osuđivao nasilno guranje LGBT-a u zabavne medije, da se zadovolji taj neki umjetno zadani normativ, najčešće bez kvalitetno postavljenih temelja krucijalnih za oblikovati karakter ili formirati bilo kakav dobar odnos. Što zapravo čini medvjeđu uslugu mediju i LGBT zajednici. Međutim, to u epizodi imena Long, Long Time nije slučaj.

Maestralna izvedba

U tek 60 minuta, Nick Offerman i Murray Bartlett genijalnim izvedbama uspjeli su ostvariti kemiju rijetko viđenu na TV ekranima. Ništa tu nije isforsirano. Ritam razvoja odnosa zdravo je napisan, umjesto eksplicitnim scenama seksa kojima bi pribjegli mnogi režiseri u svrhu privlačenja pažnje, više šire javnosti nego samog gledatelja, romantika je ostvarena kroz sitne detalje primjenjive svakoj vezi. A opet, sve u svrhu prikaza suživota dvoje ljudi kroz dva desetljeća izolacije uslijed nasilne fungus epidemije.

Da, Bill i Frank su gay par, ali umjesto na “gay”, The Last of Us stavlja naglasak na “par”. Ne nastoji na ovom prvom graditi umjetnu kontroverzu kako bi se dodvorio LGBT zajednici ili prodao HBO-u više pretplata. Kako sam opis epizode, tako ni video najava ni u jednom frejmu ne indicira da će se u narednih 76 minuta ostvariti bilo kakav ljubavni odnos, a pogotovo ne gay ljubavni odnos. Dakle, zapravo ne postoji validan razlog za review bombing osim homofobije. I nemojmo se zavaravati, stoga ponavljam još jednom – isključivo homofobije.

ffa anketa

S kojom ocjenom biste ocijenili treću epizodu The Last of Us TV serije?

  • 1 41%
  • 5 35%
  • 4 11%
  • 3 8%
  • 2 6%
Hvala ti 🎉

Treća epizoda The Last of Us TV serije nije LGBT propaganda ni po kojoj definiciji. I to pišem iz perspektive igrača kojem je The Last of Us Part II bio odlična igra, jedna od najboljih u generaciji, ali kojem nije problem priznati da je fokus priče u jednom dobrom dijelu narušen pretjeranim naglašavanjem woke elemenata. Ni približno onoliko koliko se to nastojalo prikazati u još jednom prominentnom slučaju review bombinga, ali da je bilo tako, bilo je. A u The Last of Us TV seriji zasad još nije.

Billu i Franku, Mazinu i Druckmannu te Lindi Ronstadt za treću epizodu The Last of Usa, kako bi se izrazio moj omiljeni TikToker, udjeljujem ocjenu pet od pet. Pogledajte bez predrasuda.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS