FFA Focus

Igrali smo Pesticide, ekstremno težak ritam akcijski FPS, prvijenac domaćeg studija Nuclear Dog

PESTICIDE je čistokrvna akcijska retro refleks FPS indie igra razvijena od domaćeg tročlanog Nuclear Dog tima. Nasilje, brzina i zamah pomiješani a dozom “oldskul duke nukem” humora čine jedinstvenu kombinaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao igrač gazite horde Gangster-žohara kroz prljave četvrti grada kako biste spasili svoju veliku ljubav Pussy Katty. Pussy Katty će, nažalost, morati poduže čekati, jer Pesticide je fakat teška igra. Zahtijeva ekstremnu brzinu navigiranja kroz nivoe dok vas pritom neprijatelji žele i mogu ubiti jako brzo. Oh da, jesam li spomenuo vremensko ograničenje? Pesticide od vas zahtjeva svaki gram gamerskog bića, dok plešete kroz hordu neprijatelja potreban je ekstreman fokus na brzinu, preciznost i koordinaciju. Za elitne igrače kojima je to mačji kašalj tu su još dva dodatna načina igranja i hrpa trofeja.

No kakva je zapravo borba? Mehanički vrlo jednostavna. Melee oružje možete koristiti klasično ili ga baciti u neprijatelja što ubija licu mjesta, a svako oružje ima limit prije nego što će puknuti. S ranged oružjem bušite neprijatelje ali ste ograničeni na mali broj projektila. A najvažnija mehanika je inhalator koji je raštrkan po stazi i pruža vam nekoliko sekundi iskrivljene slike, ubrzane muzike, besmrtnosti i superbrzine.

Teško nije za svakoga

Soundtrack je u stilu retro 90-ih, prigodan vizualnom identitetu Pesticidea. A kad smo kod vizuala, i oni su “retro”, što će odbiti jedan dio igrača. Retro nije za svakoga. Igra je zamišljena kao retro shooter, sve se svodi na brzo navigiranje preko leševa neprijatelja, pa mi u tom kontekstu nisu zasmetali retro vizuali.

Pesticide je namijenjen onima koji uživaju u izazovu te, kao i kod vizualnog identiteta, nije za svakoga. Tako ga ni ja nisam uspio dovršiti (unskilled pleb), ali to ne znači da je igra loša. Mene osobno vraća u vrijeme kada sam haklao Borderlands 2 isključivo s Kriegom u melee buildu, što je bilo izazovno samo po sebi, ali za razliku od Bordelandsa, nivoi u Pesticideu su ograničeni vremenom, a neprijatelji ubijaju unutar pola sekunde. U prvih pola sata igranja umirao sam više puta nego u kompletnom prelazu Dark Soulsa.

Pritom Pesticide nema tehničkih problema, nije bugovit, on je jednostavno takav kakav jest – težak! Ako ste mazohista, volite dobar izazov, želite testirati vlastite limite i sve napisano iznad vam zvuči privlačno, pronađite Pesticide na Steamu. Košta manje od 10 eura. Osim ako ne volite kukce, onda nemojte.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra