FFA Focus

Igrama mlaki svibanj donosi nekoliko potencijalno velikih iznenađenja

Nakon veljače koja je bila jedan od najboljih mjeseci uopće u povijesti igranja, uslijedili su mlaki ožujak i travanj. Mlak će biti i svibanj, ali pronaći će se nekoliko zanimljivih naslova za igranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Salt and Sacrifice

“Minijaturni Dark Souls” u svibnju će dobiti nastavak s fokusom na kooperativno igranje. Ovaj mračni RPG se, kao i original, može igrati i solo, a pronaći ćemo se u ulozi Marked Inquisitora s ciljem da porazi Magove koji su zauzeli nekada mirno kraljevstvo

DATUM IZLASKA:

10.5.2022.

PLATFORME:

PC, PS4, PS5

Trek to Yomi

Trek to Yomi mogao bi postati jedno od najugodnijih iznenađenja mjeseca. Poput nekada Limba, radi se o naslovu koji je za prezentaciju izabrao crno-bijelu tehniku. Radi se o side-scroll akcijskoj avanturi kojoj je u fokusu osveta. Igrat ćemo u ulozi mladog samuraja koji želi osvetiti one koji su uništili njegov dom.

DATUM IZLASKA:

5.5.2022.

PLATFORME:

PS, PS4, PS5, XONE, XSX/S

Warhammer 40,000: Chaos Gate – Daemonhunters

25 godina nakon prvog Chaos Gatea stiže Demonhunters. Ova RPG/strategija na poteze jako podsjeća na XCOM, što je svakako pozitivno. Radnja je smještena u 41. tisućljeću, galaksija je u opasnosti od pošasti koja briše čitave planete, a na nama je da vodimo tzv. Grey Knightse i sastavimo ekipu elitnih vojnika u borbi protiv vanzemaljske sile.

DATUM IZLASKA:

5.5.2022.

PLATFORME:

PC

Sniper Elite 5

Možda i najzvučniji naslov ovog mjeseca je Sniper Elite 5. Ako ste igrali prethodne nastavke, onda sve već znate. Ovaj taktički sniper-shooter ponudit će sve što i prethodnici, a developeri obećavaju bolju fiziku oružja te veći utjecaj vjetra, gravitacije i razine stresa na gameplay.

DATUM IZLASKA:

26.5.2022.

PLATFORME:

PC, PS4, PS5 XONE, XSX/S

Evil Dead: The Game

Inspiriran filmskom franšizom, Evil Dead: The Game je akcijski survival naslov koji nas stavlja u ulogu poznatih likova iz filmova poput Ash, Scottyja, Lord Arthura i drugih. Lokacije su prenesene iz filmova, a borit ćemo se protiv najezde demonskih zombija solo ili kooperativno do 4 igrača. Tu je i asimetrični PvP mod gdje jedan od igrača preuzima ulogu Kandarian demona i ganja druge igrače.

DATUM IZLASKA:

19.5.2022.

PLATFORME:

PC, PS4, PS5 XONE, XSX/S, Switch

Vampire: The Masquerade – Swansong

Vampire: The Masquerade – Swansong želi uspostaviti novi žanr, tzv. narativni RPG te po pitanju gameplaya nema puno veze s Bloodlinesom. Umjesto velikog otvorenog svijeta, Swansong vas stavlja u ulogu jednog od tri vampira-detektiva, od kojih svaki ima vlastite nadnaravne sposobnosti koje će vam pomoći u istraživanju misterije. Priča se grana ovisno o odlukama donešenima kroz igru, a developeru obećavaju mesnatije i dublje iskustvo od, primjerice, Telltaleovih naslova.

DATUM IZLASKA:

19.5.2022.

PLATFORME:

PC, PS4, PS5, XONE, XSX/S, Switch

Dolmen

Ovaj akcijski horor RPG vodi vas na planet Revion Prime. Dolmen je misteriozni kristal koji omogućuje interakciju između različitih stvarnosti, onome tko ga se dokopa osigurat će neograničenu nadmoć, a vaš zadatak je da ne dođe u krive ruke. Borba je klasični TPS s vatrenim i hladnim oružjima, a raznovrsnost neprijatelja te kombinacija sposobnosti i oružja obećavaju jako puno.

DATUM IZLASKA:

20.5.2022.

PLATFORME:

PC, PS4, PS5 XONE, XSX/S

Nismo ih posebno isticali, ali spomenimo još:

  • We Were Here Forever, indie kooperativna avantura iz prvog lica. Zajedno sa suigračem rješavat ćete zagonetke, a twist leži u tome što ne vidite drugog igrača ni njegovu stranu, koordinacija se odvija isključivo glasovnom koordinacijom.
  • Japanski side-scroll akcijski RPG Eiyuden Chronicle: Rising razotkrit će mračnu zavjeru iza velikog potresa koji je porušio grad New Naveah
  • Source of Madness je 2D side-scroll roguelike naslov koji će vas suočiti s proceduralno generiranim neprijateljima

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano