FFA Focus

Na Gamescomu me oduševio Evil West, mogao bi kao veliko iznenađenje zaključiti kraj godine

Serijal izvještaja s Gamescomom započinjem s naslovom koji me se najviše dojmio. Akcijskim vesternom Flying Wild Hog studija koji je svoju reputaciju stekao sa Shadow Warrior serijalom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • IZDAVAČ: Focus Entertainment
  • DEVELOPER: Flying Wild Hog
  • DATUM IZLASKA: 22. 11. 2022.

Evil West sam dobio priliku igrati iza zatvorenih vrata. Grafički izgleda odlično, bez trzavica i značajnijeg pada FPS-a.

Primjetna je velika količina truda uložena u lore i priču s vampirima. Glavni lik neopisivo podsjeća na Arthura iz Red Dead Redemptiona, ali nisam se usudio to reći. On je lovac na vampire, posjeduje Thanosu nalik rukavicu kojom izvršava različite tipove meleea, a koja funkcionira slično kao motorka u Doomu.

Melee udarcima vraćate zdravlje, a finisher na neprijatelju znači znatno veći povrat zdravlja. Finisheri su jako dobro napravljeni (puno krvi i mesa), a razlikuju se o tipu neprijatelja. Tokom igranja uočio sam samo 3 animacije finisha, pa se bojim repetitivnosti, ali saznat ćemo više kada zaigramo punu igru.

Mesnato napucavanje

Postoje samo dva oružja, pištolj i puška. Pištolj na R2 raspršuje metke negdje iz pozicije kuka, a moćnija puška ubija neprijatelja s 1-2 metka te uništava zapreke poput bačava s eksplozivom i lanaca. Reload na oba oružja je automatski. A osim napucavanja, bilo je tu gameplay mehanika poput preskakanja, penjanja te upotrebe kuke u stilu Uncharteda.

Evil West istraživanje nagrađuje novcem čija uloga mi još uvijek nije jasna. Možda će biti povezan s vještinama glavnog lika, budući da je “stablo” vještina bila ogromno. Mnoštvo različitih vještina znači da će Evil West pružiti značajnije varijacije po pitanju gameplay mehanika.

Svojih 25 minuta završio sam s boss bitkom, vampirom otpornim na metke. Stil borbe tako je više bio close combat, a u njegovoj drugoj fazi pojavili su se dodatni neprijatelji za još više problema.

Izlazak Evil Westa zakazan je za 22. 11. Zasad jako obećava te ima moju preporuku, ali bit ćemo pametniji kako se bude bližio datum izlaska te nakon prvih recenzija.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra