FFA Focus

Očekuje nas fantastična druga polovica godine. Što planirate kupiti i odigrati?

Možda nama to nije tako izgledalo do prije nekoliko mjeseci, no 2022. godina bit će puna odličnih igara. Već smo imali priliku odigrati naslove kao što su Horizon Forbidden West, Elden Ring i dr., a druga polovica 2022. godine izgleda još i bolje. Ovo su najveće i najzanimljivije igre koje dolaze u idućih par mjeseci. Fantastično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrđeni naslovi koji stižu do kraja 2022.

Prvu kategoriju čine igre za koje znamo točan datum izlaska. Najviše hitova stiže na jesen – zimu, ali ni ljetna sezona nije uopće loša.

KLONOA PHANTASY REVERIE SERIES 8. 7. (PS5, PS4, Xbox One, XSX/XSS, Switch, PC)

Remasteri prve dvije Klonoe. Ako ste ljubitelj vrhunskih platformera, Klonoa je obavezno štivo. Podržite igru jer postoji velika šansa da ćemo dobiti i punokrvni nastavak u idućih nekoliko godina.


STRAY 19. 7. (PS5, PS4, PC)

Ljubav na prvi pogled. Avantura smještena u zaboravljeni cyberpunk gradić budućnosti koji je je obavijen velom tajni. U ulozi simpatične mačke, tražit ćemo odgovore na mnogobrojna mistična pitanja u vezi mitskog grada. Ako imate PS Premium ili PS Extru, Stray igrate “besplatno.”


XENOBLADE CHRONICLES 3 29. 7. (Switch)

Ne moramo ovdje previše filozofirati. Jedan od najboljih RPG serijala na svijetu dobiva svoj treći dio koji ne želite propustiti ako iti malo držite do sebe i imate Nintendo Switch. Očekujte stotine sati čiste zabave.


ROLLERDOME 16. 8. (PS5, PS4, PC)

Igrali smo sve i svašta, ali ovako nešto još nismo vidjeli. Od kreatora super zabavnog OliOli Worlda, dolazi još spoj nespojivog – hibrid rolanja i pucanja iz trećeg lica. Znamo da zvuči čudno, ali igra izgleda ultra zanimljivo.


SAINTS ROW 23. 8. (PS5, PS4, Xbox Series X, Xbox One, PC)

Dok čekamo GTA VI (koji neće nikad izaći), iduća najbolja stvar trebao bi biti novi, divlji i u potpunosti rebootani Saint’s Row. Nama izgleda poznato, ali zabavno i to je sve što očekujemo od igre.


LORD OF THE RINGS: GOLLUM 1. 9. (PS5, Xbox Series X, PS4, Xbox One, PC)

Bit ćemo oprezni s prognozama. Želimo da nas Gollum oduševi i iznenadi. Na temelju dosadašnjih prikaza, Gollum djeluje jako zanimljivo i atmosferično, no treba pričekati izlazak igre. Daedalic Entertainment nam još uvijek ne uljeva previše povjerenja.


THE LAST OF US PART I 2. 9. (PS5, PC)

Treba li još nešto nadodati osim naslova? Remake jedne od najboljih igara svih vremena ovaj put igramo i na hrvatskom jeziku. Jedino nam se ne sviđa cijena remakea, ali sve drugo znamo da će biti čisti vrh.


SPLATOON 3 9. 9. (Switch)

Nastavak urnebesne i genijalne multiplayer igre donosi nova oružja, likove, priču i co-op. Splatoon 3 nam izgleda kao jedna od najboljih nadolazećih Switch ekskluziva.


EVIL WEST 20. 9. (PS5, PS4, Xbox One, Series X/S, PC)

Došao je iz sjene. Nitko ga nije očekivao, a mogao bi biti jedno od većih iznenađenja 2022. godine. Tko? Pa, Evil West. Pucačina iz trećeg lica koja neodoljivo izgleda kao mix Gearsa i God of Wara.


OVERWATCH 2 4. 10. (PS5, PS4, Xbox One, Series X,S PC, Switch)

Ovdje je situacija kristalno jasno. Ako ste voljeli prvi, voljet ćete i drugi Overwatch. Dovoljno promijenjen da ga možemo nazvati nastavkom, a nedovoljno da bi rekla da donosi evoluciju. No, bit će besplatan za sve, pa nema razloga da ga ne isprobamo.


MARVEL’S MIDNIGHT SUNS 7. 10. (PS5, Series X/S, PS4, Xbox One, PC, Switch)

Taktički RPG od kreatora XCOM-a! Može li ovo ne biti dobro? Sumnjamo. XCOM je jedna od najboljih igara u svome žanru, stoga ne sumnjamo da će i Midnight Suns biti taktičko-RPG poezija u pokretu.


FORSPOKEN 11. 10. (PS5, PC)

Akcijska fantasy avantura triple AAA budgeta koju razvija Luminous Production (uglavnom sastavljen od developera koji su radili FFXV). Autor ovoga članka, Forspoken djeluje iznimno zanimljivo, no mnogi kažu da im izgleda generično. Bit ćemo pametniji za koji mjesec.


A PLAGUE TALE: REQUIEM 18. 10. (PS5, XSX/XSS, PC)

Štakori se vraćaju u nastavku jednog od najugodnijih iznenađenja 2019. godine. Stealth avantura vratit će nas u 1300-te godine, ponovno ćemo pratiti Amicu i Huga koji su naučili hrpu novih poteza, a sama igra je puno otvorenija od prethodne. Siguran hit.

MARIO + RABBIDS: SPARKS OF HOPE 20. 10. (Switch)

Briljantni taktički crossover predivne grafike i još boljeg gameplaya oduševio nas je prije nekoliko godina, a nastavak će biti bolji u svakom mogućem smislu – veće mape, više slobode i više igrivih likova. Odlično.


GOTHAM KNIGHTS 25. 10. (PS5, PS5, Xbox One, XSX/XSS, PC)

Ponovit ćemo opet – Gotham Knights NIJE live service igra. Red Hood, Nightwing, Robin, i Batgirl junaci su s kojima ćemo igrati u ovoj open world akcijskoj avanuri. Nama se čini da najbolja zabava leži u co-opu, no mislimo da je u slučaju Gotham Knightsa najbolje pričekati recenzije.


HIGH ON LIFE 25. 10. (XSX/XSS, PC)

Najavljen prije nekoliko dana, High on Life od kreatora Rick and Mortyja, djeluje nam kao moguće iznenađenje ove godine. Grafički predivno s velikom dozom humora. Definitivno stavljamo na FFA radar. Kakav je to radar? Nemamo pojma, ali imamo dobar osjećaj u vezi ove igre.


CALL OF DUTY: MODERN WARFARE 2 28. 10. (PS5, PS4, PC, XSX/XSS)

Infinity Ward. Trebamo li dalje? Ne. Da, volimo reći “nova godina, novi Call of Duty”, no kada IW radi CoD, znate da će biti roba. Voljeli ga ili ne, MW II uz novi Warzone bit će ogroman hit.


POKEMON SCARLET AND VIOLET 18. 11. (Switch)

Još jedna sigurna hit igra. Pokemoni su i dalje iznimno popularna franšiza, a Scarlet i Violet nastavlja open world formulu uz predstavljanje Gen 9 Pokedexa.

THE CALLISTO PROTOCOL 2. 12. (PS5, XSX, PC)

Prema svemu što smo do sada vidjeli, ljubitelje horora očekuje istinska poslastica. Callisto Protocol djeluje kao Dead Space na steroidima, što uopće ne čudi kada znamo da igru radi ekipa koja je radila na prijašnjim Dead Space igrama. Upišite još jedan hit u vašu evidenciju.


Ovo su igre koje nemaju još čvrsti datum, ali gotovo sigurno dolaze ove godine

Ako vam lista potvrđenih igara iz nekog razloga nije impresivna, vjerujemo da ćete vaše favorite pronaći u naslovima koji još uvijek nemaju točan datum izlaska, no u trenutku pisanja članka, za svaku od igara očekuje se izlazak do kraja godine.

GOD OF WAR: RAGNAROK (PS5, PS4). Očekivani datum izlaska: 11. mjesec 2022.

Mnogi misle da GoW: Ragnarok dolazi 11. 11. 22. na datum kad je svijetlo dana trebao ugledati odgođeni Starfield. Nema se što više reći, osim da je novi GoW možda najočekivanija igra godine. Potvrdu izlaska očekujemo u idućih 10-ak dana.


SKULL & BONES (PS5, PS4, XSX/XSS, Xbox One, PC). Očekivani datum izlaska: 8. 11. 2022.

Nekoliko puta odgođena, Ubisoftova piratska avantura trebala bi ponovno “rođenje” doživjeti u idućih nekoliko tjedana. Prema informacijama koje kruže internetima, Ubisoft planira novi prikaz ovaj mjesec, a datum izlaska trebao bi biti 8. 11. Pratimo sa zanimanjem.


AVATAR: FRONTIERS OF PANDORA (PS5, XSX/XSS, PC). Očekivani datum izlaska: 18. 11. 2022.

Ubisoftova avantura iz prvog lica svoje detaljno predstavljanje trebala bi dobiti na Gamescomu početkom kolovoza. Na igri dugo vremena radi Massive studio (The Division serijal), no za više dojmova čekamo prvi gameplay.


NEED FOR SPEED: UNBOUND (PS5, XSX/XSS, PC?). Očekivani datum izlaska: 4. 11. 2022.

Novi NFS stiže sigurno do kraja godine. Iako Criterion i EA drže sve u tajnosti, čini se kako ćemo ove godine igrati potpuno drugačiji NFS. Ne znamo kako izgledaju spoj fotorealistične grafike i anime elemenata, ali to je ono što ćemo dobiti. Čekamo s nestpljenjem nove informacije.


HOGWARTS LEGACY (PS5, SERIES X/S, PC). Očekivani datum izlaska: studeni/prosinac 2022.

Jedna od najuzbudljivijih igara koja nam dolaze ove godine. Za ljubitelje magije, open worlda i ponajprije Harry Pottera, stiže ispunjenje svih snova. Izgleda nam fantastično i sve bolje sa svakim novim prikazom. Dajte nam samo datum izlaska i magija može početi.


SEASON (PS5, PC). Očekivani datum izlaska: rujan/listopad 2022.

Jedna od najljepših i najzanimljivijih indie igara koje smo vidjeli u zadnje vrijeme. Priča prati mladu ženu koja napušta svoju zatvorenu zajednicu i po prvi puta na biciklu istražuje svijet i uživa u blagodatima života. Njušimo ogroman indie hit.


FF7: CRISIS CORE REUNION (PS5, PS4, XSX/XSS, PC, Switch, Xbox One). Očekivani datum izlaska: zima 2022.

Final Fantasy igara nikada dosta. Posebno ako nosi broj 7. Koliko već imamo FFVII ili 7? Ne znamo. No drago nam je da do sada PSP ekskluziva dolazi u remasteriranom izdanju na sve moguće platforme. Ljubiteljima serijala i više nego dosta.


FIFA 23 (PS4, PS5, XSX/XSS, PC). Očekivani datum izlaska: rujan/listopad 2022.

Niti jedna prava lista ne može završiti bez najpopularnije nogometne igre na svijetu. O novoj FIFA-i ne znamo ništa. Znamo sada do dolazi i da je posljednja FIFA pod palicom EA. Hoće li biti najbolja? Naravno da hoće. Kao što bude svake godine. Hoćemo li je igrati? Nego!


To je to? Vjerojatno nije!

Nakon nekoliko sati rada na članku, sigurno ćete pregledati listu i reći “ej, pa ovo ste zaboravili.” Moguće da jesmo. Vjerojatno nismo ubacili sve indie naslove koji se vama sviđaju, pa nam napišite vaše najočekivanije igre do kraja 2022. godine. Možemo se složiti da druga polovica godine izgleda fantastično.

Nadamo se samo da gorivo do kraja godine neće biti 99kn po litri i da nitko neće pritisnuti crvenu gljivu jer želimo uživati u ovim naslovima.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano