FFA FocusVijesti

Od 9. mjeseca kreće sezona hit igara! Što planirate kupiti u rujnu?

Rujan ili 9. mjesec već godinama označava dolazak sezone i perioda u godini kada izdavači izbacuju svoje najveće hit igre. Ove godine je mrvicu možda drugačija priča jer zbog dolaska next-gen konzola, neke od najvećih igara su već izašle ranije, no i dalje nas čeka pravi festival hit igara. Ovaj mjesec se nadamo saznati i cijene next-gen konzola, a sigurni smo da će i prednarudžbe biti otvorene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Crusader Kings III

Treći nastavak mnogima najdraže RTS igre smještene u Srednji vijek. Igra je razvučena na period od Vikinga do pada Bizantskog carstva. Očekuje nas poznata Crusader Kings igrivost koju krasi balans između razvoja vojske, trgovine i ratovanja.

DATUM IZLASKA:

1.9.2020.

PLATFORME:

PC

WRC 9

Ako volite rally, voljet ćete WRC 9. Ovo je službena igra koja je pokupila brojne pohvale igrača i kritike. Većina igrača hvali vozni model, izazov koji igra donosi i široku lepezu opcija da upravo sebi prilagodite stil igre kako vi to želite. Igra će doći kasnije i na next-gen konzole.

DATUM IZLASKA:

3.9.2020.

PLATFORME:

PS4, PC, Xbox One

Marvel’s Avengers

Marvel’s Avengers beta trajala je puna 3 vikenda (ako ste PS4 vlasnik, za ostale platforme jedan vikend) i testirali smo detaljno igru. Riječ je o kao što znate GaaS igri odnosno “Game as Service” kao što su Destiny ili The Division. Ako volite takve igre, možda ćete imati volje grindati bolji loot, no naša preporuka je da pričekate recenzija. Beta je bila za ocjenu 7/10 maksimalno.

DATUM IZLASKA:

4.9.2020.

PLATFORME:

PC, PS4, Xbox One, PC, Stadia (kasnije PS5/XSX)

NBA 2K21

Sve već znate – nova sezona, novi 2K21. Veća poboljšanja ostavljena su za next-gen verzije koje tek trebamo vidjeti u pokretu. Samo se nadamo da igra biti kasino kao NBA 2K20 i da će igrivost i dalje ostat vrhunska. Demo je dostupan već neko vrijeme ako želite isprobati igru.

DATUM IZLASKA:

4.9.2020.

PLATFORME:

PS4, PC, Xbox One, Switch (kasnije PS5 i XSX)

Tony Hawk’s Pro Skater 1&2 (Remake)

Remake legendarne sk8 igre koju smo obožavali igrati kao klinci. Remake naravno donosi puno ljepšu grafiku, fluidnije pokrete, legendarne staze u novom ruhu kao i nove, dodatne poteze i arene. Imali smo priliku isprobati demo i to je stari, dobri THPS u novom ruhu. Dakle, ne možete pogriješiti ako volite skate igre, iako ne pozdravljamo zaključavanje demoa iza prednarudžbe. To je praksa koju developeri trebaju izbjegavati.

DATUM IZLASKA:

4.9.2020.

PLATFORME:

PS4, Xbox One, PC

Necromunda: Underhive Wars

Ako ste ljubitelji taktičkih RPG igara koje možete igrali u potpunosti solo ili u co-op načinu igranja, onda je Necromunda: Underhive Wars možda igra za vas. Riječ je dosta zanimljivom taktičkom RPG-u smještenom u mračan distopijski svijet gdje se s drugim bandama borite za opstanak i preživljavanje. Igra ima prilično veliki naglasak na kustomizaciji likova i nadogradnji opreme. I ne čita se “nekromuda.”

DATUM IZLASKA:

8.9.2020.

PLATFORME:

PC, PS4, Xbox One

Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning

Remaster originala iz 2012. godine koji je postigao veliki uspjeh na Xbox platformi. Riječ je o akcijskom RPG-u koji atmosferom podsjeća na Fable/Dragon Age. Borba se odvija u realnom vremenu, veliki fokus je na priču, a naravno postoji i bogat put za razvoj lika i klase. Ako volite Dragon Age/Fable i zapadnjačke RPG igre, svakako ne zanemarite ovaj naslov.

DATUM IZLASKA:

8.9.2020.

PLATFORME:

PS4, PC, Xbox One

Spelunky 2

Nastavak popularnog roguelike platformera zasad stiže 15.9. samo na PS4, a kasnije će igra doći i na Steam. Igra je puno veća od prethodne, a developeri kažu da je još i izazovnija što znači da vas čekaju sati i sati živciranja i zabave.

DATUM IZLASKA:

15.9.2020.

PLATFORME:

PS4

PES 2021 Season Update

Konami se odlučio ove godine u potpunosti posvetiti verziji PES-a za iduću godinu koja će doći na next-gen konzole i PC. PES 2021 predstavlja manji update na igru koji ćemo i manje platiti. Očekujte manje gameplay promjene i ažurirani roster igrača, no tek će PES 2022 predstaviti i donijeti velike promjene u serijal.

DATUM IZLASKA:

15.9.2020.

PLATFORME:

PS4, PC, Xbox One

Crysis Remastered

Sve znate – remaster (pa čak možemo reći i remake) legendarne FPS igre koju mnogi nisu nikada mogli pokrenuti kako treba zbog ogromnih sistemskih zahtjeva. Remastered verzija donosi poboljšane vizuale, fiziku, zvuk pa čak i ray-tracing na PS4 Pro i Xbox One X konzole.

DATUM IZLASKA:

18.9.2020. (od ranije dostupna za Switch)

PLATFORME:

PC, PS4, Xbox One, Switch

Serious Sam 4

Svi ste već čuli za domaći studio Croteam koji se proslavio svojom arkadnom FPS pucačinom čije ime također znate. Serious Sam 4 donosi još više neprijatelja na ekranu, još više krvi i iznutrica koje lete po svuda, još više akcije, još luđa oružja i papamobile. Treba li nam više od toga? Teško. Jedino ostaje žal što ćemo verziju za konzole morat još pričekati. Stadia je ugrabila godinu dana ekskluzivnosti.

DATUM IZLASKA:

24.9.2020.

PLATFORME:

PC, Stadia

Mafia: Definitive Edition

Remake legendarne igre koja je 2002. godine oduševila svijet svojom odličnom pričom, odlično napisanim likovima i vrlo dobrim gameplayom. Remake donosi predivnu grafiku, poboljšane kontrole, dodatne misije i još više priče. Uglavnom, ovo ne smijete propustiti.

DATUM IZLASKA:

25.9.2020.

PLATFORME:

PS4, Xbox One, PC, Stadia

Baldur’s Gate 3 – Early Access

Konačno možemo službeno potvrditi da Early Access verzija dolazi 30.9. Nakon nekoliko odgoda, potvrđeno je da ćemo nastavak legendarnog RPG serijala moći zaigrati za manje od mjesec dana. Jedva čekamo.

DATUM IZLASKA:

30.9.2020.

PLATFORME:

PC, Stadia

Naravno, ovo nisu sve igre koje izlaze u 9. mjesecu. Postoji još nekoliko uvjetno rečeno manjih igara koje će vam možda biti bolje nego ove “velike” igre, pa kompletan spisak igara pronađite ovdje.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano