FFA Focus

Ovo je top 5 potvrđenih remakeova koje jedva čekamo igrati. Koje su vaše želje?

Nakon bombastičnog ožujka kojeg su obilježile velike hit igre, idućih nekoliko mjeseci čeka nas prilično zatišje. Pravo je vrijeme za čišćenje backloga (osim ako ste kao ja pa ga nemate) ili za šetnje po prirodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako moram priznati da sam puno veći fan originalnih naslova koje nisam imao prilike igrati, ali remakeovi su igranje na sigurno. najbolje to zna Capcom koji je izbacio odlične Resident Evil 2 i 3 remakove, stoga mi još uvijek nije jasno što čeka Konami sa Silent Hillom? Ponovit ću da bih radije igrao novi, svježi Silent Hill, ali da Konami najavi remake, prvi bih ga prednaručio. Znam, da…

TOP 5 REMAKEOVA KOJE JEDVA ČEKAM(O)

Lista se sastoji od remakeova koji su potvrđeni. Neke od njih ćemo, ako ne budu odgođeni, igrati već ove godine.

Dead Space Remake

Trebali smo ga igrati već ove godine, no EA je odgodio remake originalnog Dead Spacea za 2023. godinu. Na remakeu radi EA Motive koji doslovno radi sve ispočetka – od grafike, zvuka do novih animacija i gameplay elemenata. Bez brige, atmosfera i igrivost koji su krasili original bit će još bolji u remakeu. Već je sada jasno da nas čeka prava poslastica bez mikrotransakcija i sličnih gluposti. Očekivani datum izlaska je prva polovica 2023. godine.

DATUM IZLASKA:

2023. godina

PLATFORME:

PS5, PC, XSX/XSS

Max Payne 1 +2 Remake

Najsvježije najavljeni remake, ujedno je jedan i od najočekivanijih. Remedy uz potporu Rockstara, radi na Max Payne 1 i 2 rimejkovima koji imaju ogroman budžet. Remakeovi će biti rađeni u in-house Northlight engineu korištenom u Quantum Breaku i Controlu. Cjelokupni projekt u potpunosti financira Rockstar što znači da novaca neće nedostajati. Jedino ćemo morat biti strpljivi dok Remedy ne napravi Alan Wakea 2.

DATUM IZLASKA:

Kraj 2023. ili čak početak 2024. godine

PLATFORME:

PS5, PC, XSX/XSS

Splinter Cell Remake

Godinama smo tražili novi Splinter Cell, no Ubisoft je odlučio igračima Sam Fischera u obliku remakea koji, vjerujemo, izlazi iduće godine. Na remakeu originala radi Ubisoft Toronto koji je okupio većinu developera s originala. Remake će pokretati Snowdrop Engine (The Division serijal), a nadamo se da neće biti NFT gluposti.

DATUM IZLASKA:

2023. vrlo vjerojatno

PLATFORME:

PC, PS5, XSX/XSS

Star Wars: Knights of the Old Republic Remake

Jedno od najvećih iznenađenja 2021. godine sigurno je najava KOTOR remakea koji dolazi samo na PC i PS5. Nažalost, o remakeu ne znamo gotovo ništa, osim da na njemu rade veterani serijala koji su radili i na originalu te da budžet nije skroman. S pravom očekujemo jednu od najboljih igara jednom kada izađe iduće godine. Ili najkasnije 2024..

DATUM IZLASKA:

Nadamo se 2023. godina, no moguće je tek 2024.

PLATFORME:

PS5 i PC

System Shock Remake

Remake legendarne pucačine zapeo je u mnogobrojne razvojne probleme, ali prema zadnjim informacijama od prije 20 dana, gotovo je završen. Sve je započelo još 2016. s Kickstarter kampanjom, a u međuvremenu se pisalo da je remake odgođen i u potpunosti stopiran. Na sreću, istina je ipak drugačija i trebali bismo ga igrati ove godine. Objava datuma izlaska očekuje se uskoro.

DATUM IZLASKA:

2022. godina

PLATFORME:

PC, PS5, PS4, XSX/XSS, Xbox One

Na listu bih možda ubacio i Prince of Persia remake, no očekivanja su naglo splasnula nakon prvog prikazaz. Na sreću svih igrača, Ubisoft ga je odlučio odgoditi kad je shvatio da nova verzija izgleda lošije od originala. Da, i to je moguće. Teško je za povjerovati, ali eto. Događa se.

BONUS RUNDA I PUSTE ŽELJE

Ako mi dopustite, volio bih javno još napisati svoje želje za nekoliko remakeova. Sve koje ću navesti još nisu najavljeni, ali ih želim(o).

ICO Remake

ICO je jedna od najboljih i najlegendarnijih igara PS2 ere. Neponovljiva avantura proizašla je iz legendarnog uma i stvaralaštva Fumita Uede. Dobra vijest je da njegov GenDesign studio radi na novom projektu koji je navodno uvelike inspirirao ICO. ICO je originalno izašao 2001. godine.

DATUM IZLASKA:

Vjerojatno nikada

PLATFORME:

PS5

Silent Hill Remake

Silent Hill Remake je vjerojatno realna opcija koja bi se mogla dogoditi ako se Konami malo opameti Ili ga netko kupi?! Spominje se da bi to mogao biti Sony koji bi remake povjerio Kojimi, no koliko u tome ima istine…ne znamo. Znamo samo da je CAPCOM pokazao koliko se može zaraditi s RE remakeovima, a sasvim smo sigurni da bi Silent Hill remake bio tvornica novca. Originalni Silent Hill izašao je 1999. i dan danas riječ je o jednoj od najboljih horor igara ikada napravljenih.

DATUM IZLASKA:

Kad se Konami opameti

PLATFORME:

PS5, XSX/XSS i PC

MGS Remake

Sve što sam napisao za Silent Hill vrijedi i za potencijalni remake Metal Gear Solida. Remake kojeg žele svi igrači i za kojeg se ne pita cijena. Ako već ne želi Konami, može ga pustiti Sonyju ili Kojimi koji će odraditi maestralan posao. O MGS remakeu se dosta pisalo i mišljenja sam da će do njega i doći. Možda najava bude uskoro od strane PlayStationa?

DATUM IZLASKA:

Kad se Konami oapmeti ili ih Sony ne kupi

PLATFORME:

PS5, možda PC i Xbox?

In Cold Blood Remake

“Kakav In Cold Blood, nikad čuo?” Ako su vam se iznad glava pojavili upitnici, nije ništa čudno. In Cold Blood je pravi mali dragulj iz tvornice Revolution Softwarea (Broken Sword serijal) koji je izašao 2000. za PC i PS1. Riječ je o odličnoj 3D avanturi s velikim naglaskom na zagonetke. Igra je imala sjajnu atmosferu i zanimljivu priču, a još uvijek se sjećam sjajne recenzije Berislava Jozića iz PSX-a. Do ovoga remakea vjerojatno neće nikada doći, ali čovjek smije imati želje, zar ne?

DATUM IZLASKA:

Vjerojatno nikada

PLATFORME:

PS5, PC, XSX/XSS

Jak and Daxter Remake

Za mene najbolji platformer na PlayStationu, moguće svih vremena. Izašao je 2001. za PS2 i do tada je donio neviđenu grafiku i igrivost koja je i dan danas duboko urezana u pamćenje. Na originalu je radio Naughty Dog koji jednostavno nema vremena za najšarmantniji duo svih vremena. Iako, postoji nada da ćemo u budućnosti dobiti sasvim novog Jak and Daxtera što bi bila fantastična vijest. Samo da ND završi sa svojom MP igrom i, nadamo se, TLOU 2 next-gen nadogradnjom?

DATUM IZLASKA:

Možda nekada, vjerojatno nikada

PLATFORME:

PS5

Ovo su moje (pomalo sebične) želje, pa bih volio čuti i vaše. Kojim potvrđenim remakeovima se najviše veselite, a koje biste sami voljeli vidjeti i zaigrati? Pustite maštu na volju.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano