FFA Focus

Veljača donosi jednu od najboljih ponuda igara svih vremena. Što planirate igrati?

Najavljivali smo, čekali smo i dočekali ga. Ma koga to? Pa gospodičnu veljaču iliti 2. mjesec za naše čitatelje koji nisu iz Hrvatske. Koje god mu ime dali, 2. mjesec 2022. godine je apsolutno veličanstven. Prepun hit igara zbog kojih će novčanici plakati, supružnici se svađati, a gamepadi će zrakom letjeti. Otkuda početi i što reći ovima koji ne igraju igre, a vide i čuju?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Life is Strange Remastered Collection

Isključivo kupite ako još do sada niste odigrali originalni Life is Strange i Life is Strange: Before the Storm. Riječ je o odličnim naslovima, ali remaster ne donosi gotovo ništa novo, a teško je vidjeti i nekakav grafički napredak.

DATUM IZLASKA:

1. 2.

PLATFORME:

PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch, Stadia

Dying Light 2

Heureka! Nakon toliko odgađanja i razvojnih problema, u petak nam dolazi Dying Light 2. Nastavak je to jedne od najboljih igara sa zombi tematikom, a nama se čini prema svemu što smo vidjeli da nas ponovno očekuje odlična open world avantura, još bolji parkour i još bolja priča. Jedva čekamo.

DATUM IZLASKA:

4. 2.

PLATFORME:

PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Sifu

Sifu je naslov koji bi vrlo lagano mogao biti pravi “dark horse” 2022. godine. Ako možemo suditi prema dostupnim gameplay prikazima i prvim dojmovima igračima, Sifu je zaista posebna igra. Od grafičkog stila do puno važnije – briljantne tabačine. Sifu je kao da igrate Raid, osim što je glavno oružje vaše tijelo, odnosno ruke i šake. Borba se čini vrhunskom, kao i premisa koja uključuje vašeg lika i njegove godine koje će utjecati na samu borbu. Čini nam se da će teško biti ostaviti gamepad jednom kada krenemo igrati.

DATUM IZLASKA:

8. 2.

PLATFORME:

PS4, PS5, PC

OlliOlli World

Jedinstveni miks skateboarda i platformera. Cel-shaded grafika izgleda predivno, a posebno moramo istaknuti soundtrack koji je odličan. Znamo da je teško igrati išta drugo pored silnih hitova koji dolaze u 2. mjesecu, ali stavite igru na radar za neka druga vremena.

DATUM IZLASKA:

8. 2.

PLATFORME:

PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch

CrossfireX

Remedy i Smilegate donose ekskluzivno na Xbox ‘novi’ FPS koji ne samo da donosi multiplayer, nego i pravu kampanju koju je radio već spomenuti Remedy. Inspiracija za MP je Counter Strike, no više ćemo znati jednom kada zaigramo igru. Dojmovi novinara i igrača konji su imali priliku isprobati ovaj naslovu su pomalo pomiješani. I ne, ne dolazi zasad na Game Pass.

DATUM IZLASKA:

10. 2.

PLATFORME:

Xbox One, Xbox Series X/S

Edge of Eternity

Igra koju smo uvrstili na popis igara samo zato što znamo da među vama puno mazohista koji vole japanske turn-based RPG-ove. Doduše, Edge of Eternity je vrlo solidan RPG koji ponajviše pripada u skupnu igara “samo za fanove.” Da, Only Fans.

DATUM IZLASKA:

10. 2. konzole; Od ranije na PC-u

PLATFORME:

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Lost Ark

Za sve vas koji niste čuli za igru, Lost Ark je bez ikakvih pretjerivanja jedna od najboljih MMORPG igara na tržištu. Prvo su je svi nazivali samo još jednim “klonom Diabla”, a na kraju su mnogi zaključili da je Lost Ark svijet i igra za sebe. Igra je odlično prihvaćena od strane igrača koji konačno više ne moraju igrati na kojekakvim ruskim i korejskim serverima. Ako imate solidan PC, ovo se ne propušta.

DATUM IZLASKA:

11. 2.

PLATFORME:

PC

Dynasty Warriors 9 Empires

Još jedan naslov koji pripada kategoriji “samo za fanove.” Iako nam se Dinasty Warriors igre čine kao da su uvijek zapele u PS2 ere, teško je poreći da su zabavne i da je pravi gušt biti dio masovnih bitaka. Novi nastavak donosi više taktiziranja i politike na bojište. Koliko je to dobro, ne znamo.

DATUM IZLASKA:

15. 2.

PLATFORME:

PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch

King of Fighters 15

Ako ste ljubitelji klasičnih tabačina i volite King of Fighters serijal, onda će vam biti drago da su developeri “iz groba uskrsnuli” sve najdraže likove iz povijesti serijala. 39 likova, hrpa arena i vrlo lijepa grafika. Klasična tučnjava za sve ljubitelje Tekkena, DoA i sličnih igara.

DATUM IZLASKA:

17. 2.

PLATFORME:

PC, PS4, PS5, Xbox Series X/S

Total War: Warhammer III

SEGA i Creative Assembly donosi finalni čin (barem oni taku kažu) epske Total War sage. Svi ljubitelji turned-based strategija znaju koliko je dobar Total War serijal, pa ne sumnjamo da će i treći dio biti odličan. Zanimljivo da igra donosi cross-store podršku što znači da zajedno mogu igrati igrači koje se odluče kupiti igru na Steamu, odnosno Epic Games Storeu.

DATUM IZLASKA:

17. 2.

PLATFORME:

PC

Horizon: Forbidden West

Nastavak jedne od najočekivanijih igara ove godine. Aloy odlazi na nikad ljepši i opasniji zapad u potragu za Hadesom i odgovorima kako spasiti svijet. Od nastavka očekujemo da unaprijedi sve ono što smo voljeli u originalu, a kakva je igra? Eh, ne znamo. Saznat ćete 14. 2. u našoj recenziji.

DATUM IZLASKA:

18. 2.

PLATFORME:

PS4, PS5

Destiny 2: The Witch Queen

Vjerojatno do sada najveća i najznačajnija ekspanzija koju je do sada dobio Destiny 2. Bungie je obećao hrpu novih stvari, mehanika i naravno, dolazi potpuno novi raid. Uglavnom, Destiny igrači znaju da ih opet čeka na stotine i stotine sati grinda u kojem će sasvim sigurno uživati.

DATUM IZLASKA:

22. 2.

PLATFORME:

PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Martha is Dead

Psihološka horor igra iz prvog lica smještena u 1944. godinu. Koliko nam se čini prema svemu što smo vidjeli, mislimo da je najpametnije pričekati recenzije.

DATUM IZLASKA:

24. 2.

PLATFORME:

PC, PS4, PS5, Xbox Series X/S

Atelier Sophie 2: The Alchemist of the Mysterious Dream

KOEI Tecmo je ovaj mjesec odlučio izbaciti svoju treću igru. Opet ćemo reći da je i ovaj naslov samo za najveće hardcore fanove RPG avantura. Ako vam nikad nije dosta RPG-ijanja, onda pogledajte gameplay prikaz. Je li netko igrao original?

DATUM IZLASKA:

25. 2.

PLATFORME:

PC, PS4, Switch

Grid Legends

Nastavak GRID-a s velikim fokusom na priču koja je inspirirana Netflixovim dokumentarcem “Drive to Survive.” Grid Legends donosi 130 uličnih staza smještenih u Parizu, Londonu, San Francisku i Moskvi, a igrači će voziti i na poznatim svjetskim stazama kao što su Brands Hatch i Indianapolis. Očekuje se više od 100 automobila i bolji vozni model od prethodnika.

DATUM IZLASKA:

25. 2.

PLATFORME:

PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Steam Deck (nije igra)

NIJE IGRA! Šalimo se, znamo da znate kako Steam Deck nije igra, već Valveova prijenosna igračka, odnosno prijenosni PC pomoću kojeg možete igrati sve žive igre na Steamu, a i više. Očekujemo da će Steam Deck pokazati se kao još jedan Valveov dobar potez.

DATUM IZLASKA:

25. 2.

PLATFORME:

Steam Deck

Elden Ring

Za mnoge od vas, definitivno najočekivanija igra godine proizašla iz tvornice From Softwarea i R. R. Martina. Puno otvorenija Souls igra koja će zapravo biti puno više od toga. Jasno je već sada da nas vrlo vjerojatno očekuje legitiman GOTY kandidat. Iako se ovdje radi o puno otvorenijoj igri, nemojte očekivati da je Elden Ring lagani souls klon jer je to daleko od istine. Očekujte krv, znoj, suze i neizreciv užitak jednom kada uspijete završiti bossa iz 50. pokušaja.

DATUM IZLASKA:

PLATFORME:

PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Spomenut ćemo samo da na Switch stiže hrpa Kingdom Hearts igara (Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 Remix, Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue, Kingdom Hearts 3 + Re:mind) kao i Assassin’s Creed: The Ezio Collection.

Što planirate odigrati? Kojim igrama se najviše veselite? Zaista nas očekuje poseban mjesec.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra