FFA Focus

S Gamescoma smo otišli zadovoljni Indiana Jones igrom

Na Gamescomu nam nije bilo dopušteno zaigrati Indiana Jones and the Great Circle, za razliku od Stalkera 2 o kojem sam pisao ovdje, ali imali smo opsežnu 15 minutnu prezentaciju u obliku gameplaya s dosad neviđenim stvarima.

Spakirajte torbu i krenite na put!

I to doslovno! Uoči svake ekspedicije Indyju pakirate torbu. Eskpedicije su prikazane na globusu putem kojeg ćete zapravo “skakati” lokacijama diljem svijeta od Južnog Meksika gdje se skrivaju tajne starih Azteka pa do Egipta i njegovih piramida koje nisu ništa manje tajnovite. Ali odabir ide u linearnom obliku, gdje se otvaraju jedna lokacija za drugom.

Veliki naglasak developeri stavljaju na zadovoljstvo rješavanja zagonetki bez ikakve pomoći. Žele da se osjećate kao Indiana Jones u zagonetkama koje se protežu na više soba. Neke od zagonetki pucaju od adrenalina, poput jedne koju smo gledali gdje se Indy nalazi u zatvorenoj sobi koja se puni pijeskom, a igrač mora pronaći način kako pobjeći te pritom jako dobro tempirati taj trenutak.

Odlična borba iz prvog lica

Dobili smo i prikaz borbe koja u javnosti ima donekle kontroverzan odjek budući da se odvija iz prvog lica. Ali ono što sam ja vidio, izgleda odlično. Borba na šake nije bezazleno mlaćenje gumba, već morate učiti protivnike kako biste na vrijeme izbjegli njegov udarac. I vizualno riječima ne mogu opisati koliko dobro to izgleda, kada čestice znoja lete pod silinom udarca te se pritom otvara krvava rana. Zaista sam zadovoljan viđenim.

Borba na šake djeluje zabavno, a osobito će zadovoljiti navijače Manchester Uniteda.

Prikazane su i stealth mehanike, poput klasičnog prilaženja protivniku s leđa. Bič služi kao sredstvo za otimanje oružja. Premda Indy uza sebe ima samo svoj pištolj, poput recentnog Star Wars Outlawsa može koristiti i druga oružja, ali samo kada ih oduzme protivniku.

Ono što mi nikako nije sjelo je povremeni mix prvog i trećeg lica. U to ne ubrajam cutscene za koje mi je to normalno, ali svaki put kada radite traversal s bičem kamera skače u poziciju iza leđa, što djeluje prilično neprirodno. S druge strane, bio sam skeptičan po igranju ovakve igre iz prvog lica, ali zasad mi djeluje zabavno i sama borba je dobro koncipirana.

Indiana Jones and the Great Circle je na prezentaciji izgledao odlično i ako bih se vodio samo s tim, bio bih uvjeren da će igra biti spremna za izlazak kasnije ove godine. Ali ostat ću oprezan budući da nisam imao mogućnosti isprobati igru iz prve ruke. Tu mogućnost ćemo imati od 9. prosinca ove godine na Xboxu i PC-ju, od prvog dana na Game Passu, a PlayStation igrači igrat će negdje na proljeće iduće godine.

Igra