Meta

Što se igra ovog vikenda?

Polako počinje razdoblje godišnjih odmora, pa se prelazi na Nintendo Switch. Neki od nas nisu mogli igrati iz tehničkih razloga, dok su drugi vodili epske borbe! Igramo F1 i polako pripremao recenziju za vas. Što vi igrate?

Luka (@alexy) Odigrao sam simpatični indie naslov zvan Wandersong. Lagana avanturica sa pristojnim trajanjem i lijepom porukom. Sad sam krenuo sa Dragon’s Dogmom prvi put i zasada se čini kao idealna ljetna igra. Levitiram okolo po poljanama i frcam magije po goblinima. Fino! Zbog nekog razloga sam skinuo FFXIV jer dijele besplatne dane i…. igra je i dalje kompletno MMO smeće, ali sve ostalo; glazba, priča, atmosfera, likovi, estetika… je vrh. Boli me i dalje. Čekanje za XVI se nastavlja.

Sabina (@Nocna_Mandragora) Završila sam FFVII Remake po 2. put, na hard težini i – nakon 100 sati – mogu reći da sam gotova s igrom! Borba s Sephirothom na hardu je bila epska i s Dark Souls feelingom zbog dvije stvari: (a) na toj zadnjoj borbi sam se koturala (dodge) i štitila (guard) više nego u svim prethodnim borbama zajedno; (b) od pomisli „Ajme, pa ovo je nemoguće za pobijediti, je*eš ovo!“ došla sam do „Ajme, uspjela sam – mislila sam da neću nikad!“ P.S. Hvala svima na prijedlozima „ljetnih“ igara na prošlom članku.

Goran (@OverHypedG) Ovaj vikend igra se samo F1 2021. Idemo vidjeti što nam to donosi nova karijera. Od ostalih stvari rješavaju se neke sitne platine i polako idemo prema broju 1500. Definitivno preporučujem The Procesion to Calvary, umirat ćete od smjeha.

Goran#2 (@foggy) I dalje nisam završio Trails of Cold Steel 4 (90h and counting), pa ću prestati s tim naslovom da ne dosađujem i vama i sebi. Izvadio sam Switch, obnovio ga Monster Hunter Storiesom 2, Super Mario World 3D-om i Zeldom Skyward Sword. Kreće godišnji pa će se malo Switch igrati dok sam na moru.

Ivica (@Tzereen) Nisam igrao ništa više od mjesec dana, ali vidim da je došla Civilization Anthology edicija na plejku pa ću možda skinut i zaigrat s frendom. Znači, nakon XCOM-a i Diabla, ovo je zadnji PC bastion koji me držao na PC-u sve ove godine. Ali eto, od sada mogu sve s plejke. Super!

Filip (@Flipper) Nisam igrao ništa jer nemam PS5 gamepad. Dolazi u utorak sa servisa. Do tada ništa. Switch skuplja prašinu, PS4 Pro mi se ne da paliti.

Hrvoje (@Fenix) Just married.

Tina (@NeithRedhat) Trenutno sam se malo vratila u prošlost pa igram Legend of Zelda: Link Between The Worlds, obožavam Zelda igre i odbrojavam dane do BotW 2

Kafuku (tajni član X) Ako ste se našli u Splitu zadnjih nekoliko dana ili, ne daj Bože — živite tu — napokon ste mogli shvatiti, i u neku ruku (iako, u ovom primjeru, sa sasvim suprotne strane) se postovjetiti sa onim željama Engleza koji nakon stotinu kišnih dana priželjkuju sunce. Mi ovdje ne želimo sunce, naprotiv, želimo da ga netko ubije ili barem isprebija s bejzbolskom palicom. A ako kažete da ste “skroz u redu” s trenutnim temperaturama u gradu, vjerojatno ste gori u laganju od našeg čuvenog i omiljenog omiškog rastafarijanskog avanturista s trenutnim prebivalištem u Kolumbiji. Ono što želim reći je: TEŠKO je misliti na videoigre kad samo želiš preživjeti. S druge strane, nedavno završeni godišnji odmor od SEDAM dana je bio urnebesan. Zaspao sam; probudio sam se i . . . godišnji je bio gotov. Ali (!), napunio sam baterije! Što znači da ću vikend provesti igrajući Skyward Sword dok Switch ne eksplodira i dok me ne ubije. (I dalje se sjećam EDGE recenzije u kojoj su joj dali nehumano rijetku desetku. Od te recenzije igru igram u svojoj glavi.) Također, nabavio sam prvi dio Professora Laytona za iPhone. Igrao sam ga malo danas uz ručak. Uvijek sam volio Professora Laytona. Skoro pa se radi o onom tipu igara koji te u jednom momentu natjera da naglas kažeš: “Ovo je dobro.” Post Scriptum: Ako se sutra probudim i ne vidim sunce, ili sam mrtav ja ili je sunce.

Povezano