Meta

Što se igra ovog vikenda? Mi smo se raspisali, čekamo vas!

Što je više odgoda ove godine tako sve više vremena provodimo rješavajući naše backloge. Konačno! Neki od nas love trofeje (opet), neki ne igraju ništa, a neki su na prijenosnim konzolama. Stvarno smo raznoliki u redakciji, a zanima nas što se igra kod vas? Što imate u planu?

Luka (@alexy) Dragon’s Dogma je jako zanimljiva igra. Kad završite igru, pa, zapravo nije gotovo i postane puno teže. Potpuno drugačiji ton i razina izazova. Držat će me još sigurno par dana. Osim zmajeva, prolazim FFVIIR Yuffie misiju sa kolegom podkasterom FrostFireom na preskoke, a dojmovi su zasada podijeljeni. No, nije još gotovo, vidjet ćemo…

Sabina (@Nocna_Mandragora) Što reći, koju poruku poslati… po prvi put u životu igram mobilnu free-to-play igru. Trenutno nisam uz Plejku pa drugo ni ne mogu igrati (čeka me Shadow Tactics). Taj mobilni mikrotransakcijski isprdak mi je čak ok i relativno zabavan, ali nadam se da je to samo hir koji će brzo proći. Nije Candy Crush niti išta slično, ali svejedno od sramote ne želim imenovati igru.

Goran (@OverHypedG) Ovoga vikenda bacio sam se nazad na Doom Eternal ovog puta na PS5. U prvih pol sata mi se zavrtilo u glavi, ali idemo dalje :D. Isto tako imam dva nova trofeja u AC Valhalli, a to su za Mastery Challenge. Dobiti sve medalje je dosta teško i moglo bi potrajati nekih 15estak sati, taman da se uživim nazad u igru prije fantastičnog Siege of Paris DLC-a. Vraćam se Hoodu, ta igra mi je najbolji multiplayer ove godine, sa popravljenim trofejima i matchmakingu jurim prema platini. Returnal mi je otvorio apetit za roguelite naslove, pa škicam svakog dana Hadesa i jedva čekam izlazak!

Tina (@NeithRedhat) Igrala sam samo Death’s Door, igra mi je pojela živce puno puta, ali ne odustajem dok ne bude 100% gotova.

Kafuku (tajni član X) Vjerovali ili ne . . . u životu svakog pravog prodavača skupih fraza i duuugih rečenica prije ili kasnije dođe trenutak kad isti mora odložiti svoju limenku bezšećernog Red Bulla (koja je ionako prazna već dulje vrijeme), istegnuti se i — Zastati Na Trenutak. Dogodilo se prije neki dan. Na mentalno pitanje: “Zašto je Ace Attorney serijal tako prokleto zabavan?”, odgovor je stigao u obliku mentalnog pisma na moju mentalnu adresu brzinom mentalnog shinkansena na moje mentalno pitanje. Odgovor (mentalni, jel) je glasio: “Zato jer je Ace Attorney Japanska Igra; Ace Attorney su napravili Japanski Ljudi, . . . IDIOTE.” Istinita priča. VELIKA IZJAVA ovog tjedna bi tako bila: “Disco Elysium je NAJBOLJA igra ove godine (zasad); The Great Ace Attorney Chronicles je NAJDRAŽA igra ove godine (zasad).”, ali . . . ne želim to napisati. Pa ni neću. Bez obzira na tu slatku, nepobjedivu, kreativom protkanu japanštinu, prilično je zapanjujuće kako je Capcom preuzeo tako dosadan koncept i pretvorio ga u nešto tako zabavno, privlačno, svježe, revolucionarno . . . i sve. Uglavnom. To je sve šta igram (kad imam vremena) i što mi ubija bilo kakav pokušaj da napokon uhvatim ionako ekstremno prijeko potrebni san i da ga napokon uhvatim za vrat i zavežem za krevet. (Pratite naš forum i TGAAC temu za daljnje TGAAC apdejtove; bit će ih.) Post Scriptum: Za sve ye kmice od prošlog tjedna: možda ipak možete prestati s rifrešanjem svih vaših omiljenih glazbenih servisa u potrazi za “Donda” dropom (ja jesam). Kanye navodno spava na stadionu na kojem je prošli tjedan “privatno” puštao svoj novi album za malobrojne sretnike i . . . izbacivanje samog albuma će vjerojatno potrajati. Mi na FFA-u nikad ne požurujemo umjetnost, pa to nećemo napraviti ni ovaj put. Peace.

Filip (@Flipper) Nisam stvarno ništa igrao. Evo, probao sat vremena GTA Onlinea i obrisao. To je doslovno sve. Mislim da ću instalirati sutra Splitgate ili BFV i igrati malo MP.

Aleksandar (@Icek) CIjeli tjedan sam proveo u dovršavanju trofeja za Need for Speed Undercover i SHIFT 2. Kada su oni napokon iza mene, fokus ide na The Run koji mi uz Need for Speed 2015 ostaje kao jedini ne-platinirani Need for Speed. Što reći, volim serijal. Za vikend će se lagano završavati i online dio Battlefielda V, kojem bi bilo u redu da dohvatim malo i kampanju. Doduše, na samu pomisao stavljanja slušalica na uši po ovim vrućinama, entuzijazam igranja nešto na PS4 mi trenutno splasne. Sinoć eto upalio PS4 i stvarno sam htio igrati The Last of Us II malo, no slušalice su bile potpuno prazne. Takva bi me situacija inače iznervirala, no sinoć sam bio sretan te sam se bacio na gledanje Skylanders crtane serije na Netflixu. Ogromna pohvala btw, zadržala je blesavi duh igara. Kad smo kod Skylandersa, Activision daj se pokreni malo i napravi nove Skylanderse, prošlo je već punih 5 godina od zadnjih. Pokemon Go i dalje ubija bateriju na mobitelu, no razmišljam i o instalaciji Skylandersa za mobitel – samo razmišljam – za sada…

Filip#2 (@FicoLegend) Koliko volim nostalgiju, toliko ju i mrzim, no nekako uvijek naginjem toj ljubavi. I puklo me. Pošteno me puklo. Vratio sam se u djetinjstvo, do igara uz koje sam prvi put se susreo s hobijem koji me dan danas nije pustio. Ne želim trošiti riječi. Samo ću ostaviti dvije slike.

Matej (@CroDragon) Proteklih dva tjedna se provlačim i pužem za dobre fotke po festivalima u HRu pa se niš nije stiglo igrati osim ako se pomicanje slider-a u Lightroom-u računa kao igranje

Goran#2 (@foggy) Neo je zasjao, konacno. Definitivno nije igra za svakoga, ali kao veliki fan prve igre, vrlo uzivam i u ovoj. Glazba mi je odlicna, borbe malo jednostavne, prica dovoljno intrigantna da me gura dalje. Na zalost, nije to kvaliteta prve igre, ali “vibra” se osjeti.

Povezano