Vijesti

Windows Phone iz groba pomaže zaobići Youtubeov blokator reklama

Godina je 2013. Microsoft je kupio Nokiu i ulazi na tržište mobilnih telefona s Windows Phone platformom. Godina je 2023., Windows Phone više ne postoji, pregazio ga je Android, međutim, Microsoft bi mogao dobiti iznenađujuću osvetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Youtube kao najveća video platforma na internetu te jedna od napopularnijih društvenih mreža današnjice postao je prilično naporan po pitanju reklama. Ne samo da su one dugotrajnije, brojnije te posljedično nikad iritantnije, već je Google uspio proizaći način kako se suprotstaviti ad-blockerima.

“Ad-blockeri nisu dozvoljeni na Youtubeu” sada se iscrtava na ekranu ako koristite takva pomagala. Ako želite gledati bez reklama, platite Youtube Premium, poručuju iz Googlea. Tako je započeo novi ples ad-blockera i Googlea, nikada strastveniji i užareniji, a trenutno vodi Google. Blokatori reklama implementiraju nova rješenja, međutim, Google nikada brže hvata korak.

Maskiranje u Windows Phone

Vratimo se u 2013. Dolaskom Windows Phonea, Google je radio sve kako bi onemogućio tu platformu. Između ostalog, sabotirao ju je i kroz Youtube, pa je Microsoft tada trebao izraditi vlastitu aplikaciju za gledanje videa. Windows Phone je odavno pokopan, međutim, sada se smije iz groba. Na danas zastarjelim Windows telefonima nema reklama.

Upotrebom plugina kojeg je, ironično, razvio upravo Google, možete zamaskirati vlastiti uređaj. Po instalaciji User-Agent Switcher plugina, u postavkama odaberite Windows Phone i to je to. Youtube i druge stranice mislit će kako ih posjećujete s Windows telefona. Ovo je rješenje za računala, a na mobitelima postoje preglednici interneta koji također omogućuju promjenu User-Agent postavke.

Budući da i sami pokušamo živjeti od reklama, uzmite u obzir da svojim najdražim kreatorima, koji ne moraju nužno biti veliki i bogati, na ovaj način uskraćujete prihod koji često znači kruh na stolu. Međutim, ne radite ništa ilegalno, budući da je Google samostalno odlučio sabotirati Windows Phone, pri čemu je i uspio, ali posljedice te odluke upravo su na njemu.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano