VijestiZanimljivosti

Ako se požalite na Splinter Cell: Blacklist servere, Ubisoft će vas bannati. Ne izmišljamo

Splinter Cell: Blacklist posljednja je igra u serijalu i danas broji relativno mali broj igrača, međutim, posebno na PC-ju još uvijek ima onih koji vole zaigrati neki od njegovih multiplayer modeova ili online coop. U posljednje vrijeme serveri javljaju grešku spajanja koju igrači redovito prijavljuju, ali Ubisoftu je očito dozlogrdilo odgovarati im.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako se na službenom forumu javila šefica Ubisoftovog odjela za odnose s kupcima Tara Reichley i zaprijetila: “Svaku daljnju prijavu vezanu uz problem spajanja na Blacklist servere kaznit ćemo sa sedam dana zabrane igranja”, poručila je igračima.

“Ne isplati se popravljati”

Kako je objasnila, odgovorni su zaključili da je igra previše stara da bi im se isplatilo raditi na popravku. “Nema smisla da nas opterećujete po pitanju problema koji je nerješiv”, objasnila je. Pa donijela odluku.

Sedmodnevni ban uključuje zabranu online igranja svih Ubisoftovih igara, zabranu prijave na Ubisoftov račun te općenito igranje putem Ubisoft Connect klijenta. Ako nastavite prijavljivati problem, prijeti vam i trajni ban te oduzimanje mogućnosti pristupa svim kupljenim igrama.

I sada se logički postavljaju dva pitanja:

  1. Kako da prosječan igrač koji ne prati Ubisoftove forume zna da je zabranjeno prijavljivati poteškoće u određenoj igri
  2. Zašto Ubisoft jednostavno ne ukloni mogućnost prijave kvara?

Ubisoft i logika često ne idu zajedno, međutim, čak i kada se radi o njima, teško nam je zamisliti scenarij po kojem ovakav naputak dolazi iz vrha kompanije. Dok je odluka o odbacivanju Blacklista donekle legitimna, zašto bi igrači odgovarali za nju?

Gospođa Tara Reichley vjerojatno nije ni svjesna skandala kojeg je inscenirala. Prijetnja banom se munjevito širi po internetu, stoga sumnjamo da će se još dugo zadržati na radnom mjestu voditeljice službe za korisnike.

U iščekivanju bana, urednik FFA.

AŽURIRANJE VIJESTI | 8:00
Ubisoft je za Kotaku reagirao na slučaj s opravdanjem kako se radi o lažnom postu osobe koja nije povezana s kompanijom. Što nije istina, budući da je sada već obrisani post bio istaknut, a komentari na njega su bili onemogućeni, što su radnje omogućene samo Ubisoftovim zaposlenicima. Igrači im ne vjeruju, stoga čekamo pravu ispriku i iskreno objašnjenje problema. Možda poprave Splinter Cell: Blacklist?

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano