Vijesti

Ako ste mislili da je 55″ previše za monitor, upoznajte Samsungov Odyssey Ark

Samsung Odyssey G9 funkcionirao je, te funkcionira i dalje kao monitor dijagonale 49″ koji efektivno mijenja dva odvojena, međutim, Samsung je na CES-u predstavio novog 55 inčnog monstruma. Koji ima smisla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok je kod Odyssey G9 imao misiju ispuniti vam horizontalnu liniju, Samsung Odyssey Ark ima poseban stalak koji omogućuje okretanje ovog zakrivljenog monitora u vertikalni položaj. Dok Samsung nije demonstrirao, nismo ni znali koliko nam je potrebno.

Okretanjem u okomiti položaj, primjerice, donju trećinu ekrana možete ispuniti igrom, a gornje dijelove ostalim bitnim ili nebitnim prozorima. S tzv. Multiview sisteom dobro poznatim iz ostalih linija Samsungovih monitora, ekran možete podijeliti na više dijelova koji prikazuju sliku iz različitih izvora (primjerice, simultano s PC-ja i Xboxa).

Za razliku od drugih monitora iz Odyssey linije, Ark stiže s klasičnim 16:9 omjerom stranica, a više tehničkih detalja zasad nemamo. Kao ni cijenu. Kao ni certifikat koji bi nas trebao uvjeriti da nećemo lomiti vratove u okomitom položaju.

Povezano