Vijesti

AMD i Nvidia grafičke kartice bi mogle imati niske zalihe iduća 2 do 3 mjeseca

Ne pati samo ponuda PS5 konzole u odnosu na ogromnu potražnju nego bi mogla postojati identična patnja i na PC teritoriju. Zbog manjka silicija se GDDR6 memorija proizvodi u manjim količinama od potrebnih što za direktnu posljedicu ima manju proizvodnju grafičkih kartica koje istu koriste kod oba tabora – AMD-a i Nvidie. To znači manjak zalihe kartica kao što su GeForce RTX 3070, RTX 3060Ti i RX 6000 serija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problem je što bi mogli proći tjedni prije nego se situacija stabilizira pa se predviđa da bi stanje trebalo trajati do 2. mjeseca 2021. godine. Navodno problem s memorijom nebi smio toliko zadesiti GeForce RTX 3080 ili 3090 jer koriste GDDR6X varijantu, dok bi zaliha RX 6900 XT trebala biti jako ugrožena ovom situacijom.

Za kraj ovog kvartala možemo uistinu očekivati povišenu potražnju u odnosu na ponudu grafičkih kartica, a još ako pridodamo kripto miniranje, situacija se možda čini još gorom. A možda ova dva diva umjetno pumpaju potražnju prikazujući zalihe namjerno manjima? Tko će ga znati.. Vidjet ćemo u veljači iduće godine.

Izvor: Cowcotland

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano