Vijesti

AMD-ov FSR 2.0 impresionira prvim rezultatima

AMD je lansirao Fidelity FX Super Resolution 2.0, svoj odgovor na Nvidijin DLSS. Prvi naslov koji ga podržava je Arkaneov Deathloop, posvetila mu se ekipa iz Digital Foundryja, a testiranje su zaključili impresionirani.

Za razliku od prve verzije Super Resolutiona, 2.0 detalje na slici rekonstruira uzimajući u obzir i prethodne frejmove, pa je i konačna kvaliteta prikaza znatno bolja od prethodnika koji je često znao unakaziti scene u igrama.

Isključivo softversko rješenje, što je bitno za konzole

Za razliku od DLSS-a i nadolazećeg Intelovov XeSS-a, AMD-ovo rješenje isključivo je softverske prirode i nije mu potreban dodatan hardver. AMD s FSR 2.0 planira kvalitetno rekonstruirati gameplay u 4K i to iz tek četvrtine rezolucije. Odnosno, kada u potpunosti zaživi, hardver će izvoditi igre u 1080p, a tehnikama rekonstrukcije prikazivat će ga u 4K uz usporedivu razinu kvalitete s nativnom rezolucijom. Čak i na starijim konfiguracijama. Naravno, za još bolje rezultate i ovisno o preferencijama, sliku možete rekonstruirati s 1080p na 1440p, ili s 1440p na 4k.

Da rezimiramo:

  1. Pokretanje igara na nižoj rezoluciji
  2. Izvođenje na višoj rezoluciji tehnikama rekonstrukcije
  3. Uštedu u procesorskoj snazi usmjerite prema boljem izvođenju

“Napredak u odnosu na 1.0 je golem”, navodi Alex Battaglia s Digital Foundryja nakon prvih testova. Objašnjava kako DLSS i dalje postiže bolje rezultate u rekonstrukciji slike, ali FSR 2.0 je već sada bolji od bilo kojeg drugog isključivo softverskog rješenja na tržištu, pa čak i od onog iz Unreal Enginea 5. Za AMD-ov FSR 2.0 nije potrebna RTX grafička kartica, ali zato bolje rezultate postiže upravo na njima nego na AMD-ovim karticama, navodi se.

Za kompletan dojam preporučamo pogledati video ispod. FX 2.0 nam je interesantan i zbog toga što će, kada krene u širu upotrebu krajem ove godine i početkom iduće, svoju ulogu pronaći i na konzolama. Upravo na PS5 i XSX/S ova tehnika rekonstrukcije ima i najveću perspektivu, stoga očekujte velike stvari. Budućnost je svijetla.

Podrži FFA

Iza FFA stoji mala, ali strastvena grupa gamera. Kako bismo bili što aktualniji i održavali najaktivniji gaming forum na ovim prostorima, ulažemo vlastito slobodno vrijeme i novac. Ako smatrate da to zaslužujemo i ako ste u mogućnosti, možete nas podržati novčanim prilogom. Sa svakom kunom bit ćemo još bolji, a zauzvrat nudimo pogodnosti poput uklanjanja reklama s portala i unikatnih bedževa pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Oznake

Povezano

Back to top button
Close
Close