VijestiZanimljivosti

Amerikanci u Unreal Engineu napravili virtualne navijače za prave utakmice

Tko prati sport u vrijeme korona virusa na tribinama je vidio monitore s navijačima, kartonske navijače te te virtualne grafike koje su u početku pokazivale različite statistike, a sada su nažalost tek poligone za reklame.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neke nogometne lige poput Primere i Premiershipa kvalitetno su ukomponirale zvukove navijača koji u realnom vremenu prate i reagiraju na zbivanja na terenu, a sada su Amerikanci otišli korak dalje.

Ekipa s televizije Fox tako će od ovog vikenda prenositi bejzbol utakmice koje će na tribinama imati virtualne navijače. Kako kažu, željeli su prazne stadione prikazati kakvi su i bili prije virusa. Nije zabavno gledati sport bez navijača.

Navijači su kreirani u Unreal Engineu te nose boje i navijaju za svoje momčadi baš kao i pravi navijači. Navijat će, zviždati protivnicima, a ako njihova momčad gubi baš visokim rezultatom onda će padati u depresiju.

Kako će to izgledati možete pogledati iznad, a tek ovog vikenda nakon prvog prijenosa uživo saznat ćemo koliko (ne)realno to sve skupa izgleda. Ako se pokaže dobrim, ne sumnjamo da će istu tehnologiju iskoristiti druge lige i sportovi.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano