Vijesti

Apple i Google su uklonili Fortnite, započeo je veliki rat s Epicom

Epic je jučer tokom dana napravio potez za koji su unaprijed znali da će ih koštati. Naime, odlučili su smanjiti cijene V-Bucksa, ali samo ako direktno uplatite novac na njihove račune te tako zaobiđete provizije koje na mobitelima uzimaju Google i Apple. Pa su tako u mobilnim verzijama igre ponuđene dvije mogućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  1. Kupi V-Buckse preko GooglePlay ili Apple storea po regularnoj cijeni
  2. Kupi direktno od nas za 20% popusta

Kako kažu iz Epica, nije normalno da Google i Apple uzimaju proviziju od 30% na svaku transakciju dok je istovremeno nekim drugim, jačim igračima omogućeno poslovati na mobilnim platformama bez provizija. To su aplikacije poput onih za Amazon, McDonalds, Nike, Uber i drugih.

“Nitko nebi trebao plaćati proviziju”

Ni 2 sata nije prošlo od kad je Epic započeo sa zaobilaženjem Applea i Googlea, a oni su ga već uklonili sa svojih platformi. Istovremeno, iščekujući takvu odluku Epic je već imao pripremljenu tužbu koju je zatim i podnio. I to protiv oba giganta.

U međuvremenu obje platforme Epicu su za Fortnite ponudili specijalne uvjete s manjim provizijama, baš poput onih kakve imaju druge velike ranije nabrojane kompanije. No kako navodi CEO Tim Sweeney, Epic se navodno ne bori samo za sebe i nikakvi specijalni uvjeti nisu prihvatljivi.

Kako kažu, nije pošteno da odabrani posluju po specijalnim uvjetima te da Google i Apple odlučuju tko će držati monopol na miljardama pametnih mobilnih telefona.

Epic Games u borbi protiv Googlea i Applea već je javno podržao Spotify te je ovo, sigurni smo, tek početak. U međuvremenu, Fortnite se za Android može preuzeti s Epicovih stranica, dok na Apple telefonima ne postoji način da ga od sad na dalje preuzmete legalno. Na Apple telefonima tako ne postoji način plasiranja aplikacija osim kroz njihovu digitalnu trgovinu, a taj monopolistički pristup još je jedna stavka u velikoj Epicovoj tužbi.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano