Vijesti

Assassin’s Creed Shadows navukao je na sebe hrpu mržnje zbog crnog samuraja

Iako još nije niti izašao, Shadows je proglašen “woke” Assassin’s Creedom. Kako i zašto? Pa, nećemo okolišati i umotavati stvari u celofan. Razlog je jedan i jednostavan – samuraj crne kože. Ili crni samuraj. Ili baš ako želite – crnac samuraj.

Kako pobogu samuraj može biti crn? Može. Glavni muški lik Assassin’s Creed Shadowsa zove se Yasuke. Yasuke je također ime stvarne osobe afričkog podrijetla, u 16. stoljeću služio je direktno pod slavnim vojskovođom Nobunaga Odom.

Samo eto, valjda zato što je bio crne kože, Yasuke nije imao čast da ga povijest previše zapamti. Nisu se o njemu pisali hvalospjevi niti haiku poezije, pažnju je počeo dobivati tek u posljednje vrijeme. Prije najave Shadowsa, Yasuke je portretiran u mnogim mangama, animeu pa i igrama, ali tek sada se podignula prašina.

Tolika da je najavni trailer AC: Shadowsa postao najdislajkani ikada u serijalu. Na glavnom Ubisoftovom kanalu u samo par sati skupio je preko 7 milijuna pregleda, ali i blizu 700 tisuća dislajkova te upola manje lajkova. Ne pomažu inače generalno dobre reakcije na igru, a osobito fanova serijala koji su 20 godina čekali ovakav setting.

Razlog? Samuraj crne kože. Assassin’s Creed: Shadows izlazi 15. 11. samo za current-gen konzole (neće za PS4 i Xbox One) te PC. Gameplay prikaz vidjet ćemo 10. 6. na Ubisoftovoj konerenciji.

Igra

Povezano