Vijesti

Asus je otkrio ROG Ally prijenosnu konzolu. Po specifikacijama je bolja od Steam Decka te izlazi u svibnju, ali cijena još nije definirana

Ranije ovog mjeseca prisustvovali smo prezentaciji prve Asusove gaming konzole. ROG Ally je ustvari prijenosni PC, poput Steam Decka, međutim, Asus ga naziva gaming konzolom, a baš poput Valveovog uređaja, na ROG Allyu sve je podređeno gamingu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Asus kaže da su inženjeri razvili stotine prototipova, a odabran je samo jedan, po njima optimalan za šake velike većine igrača. Pritom im je uzor bio Xbox kontroler, za kojeg kažu da ima najbolju ergonomiju od svih dostupnih mainstream kontrolera današnjice.

Ekran od 7 inča se od Decka izdvaja rezolucijom od 1080p i osvježavanjem slike do 120Hz, čime se Asus nada dodvoriti nešto zahtjevnijoj publici. Pritom će ekran biti standardan LED IPS osvjetljenja do 500 nitsa i 1000:1 kontrasta, a na naše pitanje o autonomiji te specifikaciji baterije iz Asusa još nisu bili spremni pričati.

Hardverski, ROG Ally pokreće AMD Zen 4 procesor s RDNA 3 grafikom sa 16GB GDDR 5 RAM-a, a na raspolaganju je 512GB PCIe SSD memorije. Ally možete HDMI kabelom spojiti na veliki ekran, a kompatibilan je i s ROG XG Mobile eksternim grafičkim karticama, pa ako imate dovoljno novca, s Allyjem možete igrati i u 4k rezoluciji. Prvi hands-on dojmovi velikih svjetskih medija kažu da su performanse s takvim načinom igranja besprijekorne, spajanjem miša i tipkovnice možete postići standardno desktop gaming iskustvo.

Osim o bateriji, Asus još nije spreman pričati ni o cijeni, premda ovu gaming konzolu planira izdati već u svibnju. Ally je lakši (608g) i tanji, a i po specifikacijama je superiorniji Steam Decku. Sve to na Windows 11 OS-u te uz Armoury-Crate sučelje koje na jedno mjesto, unutar jednog libraryja, okuplja igre sa svih PC trgovina.

Povezano