Vijesti

Asus predstavio ROG Phone 8 gamerski telefon s 24GB RAM-a

Na noćašnjoj velikoj prezentaciji ROG gaming linije proizvoda ASUS je uz nove gaming laptope predstavio i svoju osmu generaciju ROG Phone telefona. U dvije izvedbe, u klasičnoj i PRO varijanti s kojom smo se u tajnosti družili proteklih 10-ak dana i mi u FFA redakciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok su ROG telefoni ranije bili namijenjeni prvenstveno igračima, od ove godine ASUS cilja i širu publiku u premium segmentu, što se vidi prije svega po kompaktnijem i elegantnijem dizajnu s manje tipičnih gamerskih detalja.

Svestraniji ROG Phone 8 u obje varijante pokreće Snapdragon 8 čip treće generacije, a u PRO varijanti ide do 24GB RAM i 1TB klasične memorije. Dizajn hlađenja izveden je da odvodi toplinu direktnu na pozadinu uređaja, a u baš zahtjevnim igrama tu je i AeroActive Cooler X kompaktni hladnjak koji se jednostavno “zakači” na telefon na jedan od čak dva USB-C porta, s čime efektivno može sniziti temperaturu uređaja do 26°C.

Dva ekrana

U odnosu na prošlogodišnji model, ASUS je doradio segment kamere. Glavna kamera koristi Sonyjev najnoviji IMX890 senzor od 50MP s optičkim stabilizatorom u šest osi, druga kamera za ultra-wide snimanje je u 13MP, a u odnosu na prošlu godinu tu je i treća 32MP telephoto kamera za udaljeno snimanje s 3X optičkim zoomom. Pregled kamera zaokružimo s onom prednjom u 32MP s proširenim kutom snimanja sa 73 do 90 stupnjeva za grupne selfije.

Sve to na Samsungovom E6 AMOLED panelu dijagonale 6,78 inča osvježavanja do 165Hz, a pozadina uređaja skriva još jedan tzv. AniMe Vision Mini-LED ekran za prikaz osnovnih informacija poput notifikacija i sličnog. Baterija kapaciteta 5.500 mAh podržava HyperCharge punjenje do 65W i bežično punjenje do 15W, a pritom je ROG Phone 8 prvi gamerski telefon uopće otporan na vodu i prašinu s IP68 certifikatom.

Sve to i košta, pa premda još uvijek ne znamo preporučenu cijenu na našem tržištu, ona je u SAD-u izvješena na $1100 za osnovni model s 16GB RAM-a i 256GB memorije te $1500 za Pro s 24GB RAM-a i terabajtom memorije.

Kako smo poručili u uvodu, ASUS nam je u tajnosti ustupio Pro model na testiranje, a naše dojmove čitate 16. 1.

Povezano