Vijesti

Baldur’s Gate 3 otvorio sezonu nagrada. Spider-Man 2 ni nominiran za PlayStation igru godine

Nimalo iznenađujuće, budući da se od prvog dana pronašao u najužem krugu kandidata za igru godine, CRPG Baldur’s Gate 3 osvojio je prvu veliku nagradu ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi se o britanskoj nagradi Golden Joystick, jednoj od najcjenjenijih u industriji te svakako najdugovječnijoj. Igru godine biraju kritika i publika, a prošlih godina to su bili Elden Ring, Resident Evil Village, The Last of Us Part II i… Fortnite. Ove godine na ceremoniji održanoj u Londonu zlatni kontroler primio je belgijski studio Larian za Baldur’s Gate 3.

Izglasan je s više od pet milijuna glasova, a osim GOTY, Baldur’s Gate 3 dobio je još šest nagrada. Za najbolju igraću zajednicu, najbolje pričanje, najbolji vizualni dizajn i najbolji PC naslov. Larian je ujedno proglašen i najboljim razvojnim studijem u 2023., dok je glumac Neil Newbon kao Astarion najbolji popratni glumac.

“Critics’ Choice Award” koji bira samo kritika dodijeljena je Alanu Wakeu 2. Nekako najveći gubitnik je The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom sa samo jednom nagradom (Nintendo igra godine) od sedam nominacija, a Starfield je također uzeo samo jednu nagradu, onu za najbolju Xbox igru godine.

Najčudniji odabir svakako je onaj vezan za PlayStation igru godine. Naime, Marvel’s Spider-Man 2 nije ni nominiran u toj kategoriji (ali jest za ukupno najbolju igru godine), pa je tako Resident Evil 4 najbolja PlayStation igra godine po izboru Golden Jostick Awardsa.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano