Vijesti

Baldur’s Gate 3 za PS5 trenutno je najbolje ocjenjena igra u 2023.

Mjesec dana poslije izlaska, Baldur’s Gate 3 najbolje je ocijenjena igra ove godine uz The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Ovaj CRPG recenzenti su hvalili u PC izvedbi, od sadržaja, do neprikosnovene slobode izbora do tehničke izvedbe, a sudeći po prvim recenzijama, isto će biti i na PS5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baldur’s Gate 3 na PS5 izlazi sutra kao (trenutna) konzolaška ekskluziva. Prvih pet recenzija već je vani, doduše većinom od medija za koje vjerojatno niste čuli, međutim, ako na išta ukazuju, onda je to da Baldur’s Gate 3 nema problema na PlayStationu. Tako je prosječna ocjena na Metacriticu za PS5 verziju, u trenutku pisanja ovog teksta, čak i veća od one za PC. Trenutno je PS5 verzija BG3 najbolja igra ove godine.

Njemački PCgames.de uz maksimalnu ocjenu piše kako je Larianov RPG i na PS5 remekdjelo. Dodaje kako u rezoluciji od nativnih 1440p pri 30 FPS-a Baldur’s Gate 3 izgleda sjajno, ali ne kao i na PC-u na maksimalnim detaljima. 30 FPS-a, kažu, drži perfektno, ali u grafičkom modu s dinamičnom rezolucijom i 60 FPS-a bilježe se padovi. Ne drastični, ali pada ispod 60 FPS-a kada ima puno radnje na ekranu.

Bez većih zamjerki

U oba grafička moda ukazuju na kašnjenje učitavanja tekstura kod promjena scene, što je ujedno i najveća zamjerka PS5 izvedbi igre. Unatoč tom problemu, PS5 izvedbi udijelili su ocjenu 100 od 100. Mrvicu kritičniji je španjolski Hobbyconsolas s 94/100 koji ističe kako se radi o sadržajno identičnoj igri, pa čak i po pitanju genitalija koje Sony, sada je jasno, nije cenzurirao. Ono što nije identično je izostanak podrške za miš i tipkovnicu, premda takvu postavku podržavaju neke druge igre. I to je zapravo najveća zamjerka Baldur’s Gateu 3 – igra se bolje na mišu i tipkovnici, a za kontroler treba navikavanje s obzirom na mnoštvo menija i radnji.

Svi su oduševljeni Larianovim rješenjem spremanja napretka. Naime, save pozicije spremaju se na Larianove servere, pa možete nastaviti igrati gdje ste stali na PC-u, a kasnije ove godine, kada Baldur’s Gate 3 izađe na Xboxu, nastaviti i tamo. Kad će točno na Xbox, ne znamo, ali na PS5 izlazi sutra 6. 9.

Igra

Povezano