Vijesti

Baterija DualSensea je 50% bolja od DualShock 4 baterije

Osim cijene, datuma izlaska i potvrde tehničkih specifikacija PlayStationa 5 dobili smo i tehničke detalje za novi DualSense kontroler.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što nas najviše zanima je hoće li baterija biti bolja od prilično loše autonomije DualShocka 4? Ne znamo, odnosno nismo sigurni u autonomiju, ali znamo da je kapacitet DualSensea 1560mAh. U usporedbi s 1000mAh PS4 kontrolera ovo je povećanje kapaciteta za više od 50%.

Ono što bi mogao biti problem s DualSenseom je haptička vibracija koja će, sigurni smo, bateriju “cuclati” više nego klasična vibracija, pa bi autonomija u odnosu na DualShock 4 mogla biti jednaka ili tek neznatno veća. Ali dok ne isprobamo ovo je zasad samo nagađanje.

Istovremeno, velika prednost je USB C konektor koji bi trebao osigurati nemjerljivo brže punjenje. Dok smo dosad punili DualShock 4 oko 2 sata, sada bismo DualSense trebali puniti 15-30 minuta. 6-10 sati autonomije sada zvuči puno bolje.

DualSense je teži od DualShock 4 kontrolera za 70 grama (280g), a osim haptičke vibracije, adaptivnih triggera i žiroskopa DualSense podržava Bluetooth 5.1 te ima ugrađeni mikrofon.

Jedan kontroler ćemo dobiti zajedno s PS5 konzolom, a svaki dodatan plaćati ćemo po 70 eura. A kada već kupujete dodatni kontroler, dobro će doći i stanica za punjenje do dva kontrolera istovremeno, a koju je Sony procijenio na 30 eura.

Povezano