Vijesti

Bethesda i ZeniMax neće biti direktno pod Microsoftom, osniva se totalno nova podružnica

Još prošle godine Microsoft je objavio kupnju ZeniMaxa i svih njegovih kompanija (uključujući i Bethesdu), međutim, transakcija još uvijek nije objavljena, a ZeniMax je još uvijek neovisan entitet. Čeka se blagoslov regulatornih tijela, a prije svega Europske Unije, koja bi o tome trebala raspravljati drugi tjedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dokument ustupljen upravo Europskoj Uniji otkriva namjere Microsofta. Kako je obznanjeno, Microsoft će kreirati novu podružnicu imena Vault koja bi trebala biti matična kompanija svih ZeniMaxovih studija. Iako će Microsoft upravljati Vaultom i tu nema dileme, Vault će na papiru biti zasebna kompanija.

To znači da, na papiru, Bethesda, ZeniMax, ID Software, Arkane i drugi neće spadati pod Xbox Studios, što ujedno otvara golemi prostor izlaska njihovih budućih igara i na drugim konzolama.

Dakle, šansa da će novi The Elder Scrolls izaći i na PlayStationu 5 sada su nešto veće, iako su, po nama, i dalje minimalne. Naposljetku, svo ovo kompliciranje ne mora nužno značiti ništa osim toga da nam nastavi komplicirati živote čitavom plejadom imena i struktura studija i konzola.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano